|

Murat ve Sezer Trabzonspor'da

Bordo-mavililer, Sivasspor'dan Sezer Badur ve küme düşürülen Ankaraspor'dan Murat Tosun'u 2.5 yıllığına kadrosuna kattı. Sezer için kulübüne 700 bin euro bonservis ücreti ödenecek.

Kamil Anahar
00:00 - 2/01/2010 Cumartesi
Güncelleme: 23:26 - 1/01/2010 Cuma
Yeni Şafak
Murat ve Sezer Trabzonspor'da
Murat ve Sezer Trabzonspor'da

Yeni yıla iki flaş transferle giren Trabzonspor'un kadroyu güçlendirme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Yönetim önceki gece geç saatlere kadar süren pazarlıklar sonucunda küme düşürülen Ankaraspor'da serbest kalan Murat Tosun ve Sivasspor'dan Sezer Badur ile her konuda anlaşmaya vardı. Genel Sayman Mahmut Aksu ve Sportif Direktör Ünal Karaman, görüşmeler sonrasında golcü Murat ve orta saha oyuncusu Sezer'le anlaştı. Teknik direktör Şenol Güneş'in isteği üzerine yapılan iki oyuncu dün Antalya'da kamp yapan takıma katıldı. Güneş, Murat ve Sezer'i öğle yemeğinin ardından diğer oyuncularla tanıştırdı. Her iki oyuncu akşam idmanında da takımla birlikte çalıştı.

MURAT, TRABZONSPOR'U ÇOK İSTİYORDU

Trabzonspor'da oynamayı çok istediğini söyleyen Murat Tosun, daha önce bordo-mavili takıma transferinin son anda gerçekleşmediğini belirterek, “Şimdi fırsat oldu. Bu formayı en iyi şekilde taşıyacağıma inanıyorum” diye konuştu. Trabzonspor'un sürpriz bir şekilde transfer ettiği Sezer Badur için ise Sivasspor kulübüyle gecenin geç saatine kadar görüşme yapıldığı belirtildi. Bu görüşmelerin sonucunda Sivasspor'a 700 bin euro bonservis bedeli ödendiği öğrenildi. Bu iki futbolcuyla resmi sözleşmelerin transfer sezonunun resmen başlamasıyla imzalanacağı ifade edildi.


Sezer kimdir?

1984 Almanya Berlin doğumlu orta saha futbolcusu. Futbola 1990'da Berlin Amatör'de başladı. BSC Kickers, FC Herta 03, Tennis Borussia Berlin, Borussia Dortmund, Manisaspor, Karşıyaka ve son olarak Sivasspor'da forma giyen Sezer, orta sahada görev yapıyor.


Murat kimdir?

1984 Almanya Berlin doğumlu forvet oyuncusu. 2005'de Karşıyaka'ya geldi. 2006-07 sezonunda Ankaraspor'a transfer oldu. Ankaraspor'un küme düşürülmesinden sonra kiralık olarak Ankaragücüne gitmeyi reddeden Murat Tosun Ankaraspor'da kalmıştı.


Yeniler ayağının tozuyla idmanda

İkinci yarı hazırlıklarını teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde Antalya'nın Belek beldesinde sürdüren Trabzonspor, dünü tek idmanla geçirdi. Bordo-mavili takımın dün akşam saatlerinde yaptığı çalışmaya yeni transferler Sezer Badur ve Murat Tosun da katıldılar. Kampa katılmadığı gerekçesiyle hakkında noter tesbiti yapılan Tjikuzu ve Zafer Yelen de idmanda yer aldı. Trabzonspor'da izinli olan yabancı futbolculardan Alanzinho, Colman ve Sylva'nın bugün kampa katılması bekliyor. Öte yandan, teknik Direktör Şenol Güneş, Futbol Federasyonu tarafından,Turkcell Süper Lig ve Bank Asya Ligi'nde görev yapan 20 üst düzey teknik direktör için Türkiye'de ilk defa düzenlenen UEFA Pro-Lisans Güncelleme Kursu'nda bugün saat 15.30'da bir konuşma yapacak.


Trabzonspor'da ilginç proje

Trabzonspor yeni bir ilki daha faaliyete geçiriyor. Buna göre Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nin doğu kısmındaki boş alanda sporcuların ve personelin gıda ihtiyacını karşılamak üzere, doğal gübre ve yer altı suyu kullanılarak sebze–meyve yetiştirilip, yapılacak, ahır ve kümeste doğal sütle yumurta üretilecek. 11.000 m2'lik bir alanda yapılması planlanan projeyle futbolcular ve kulüp personeli organik gıdalarla beslenecek.


Sümer futbolcu takip ediyor

Trabzonspor'da futbolcu izleme görevini yürüten Özkan Sümer, Belçika'da karargah kurdu. Sümer, bu ülkede oynanan iki maçı izledi, Korktijk-Clup Brugge maçında Brugge'nin orta oyuncusu Faslı Nabil Dirar ile birlikte forvet Rostand Kouemaha'yı yakın takibe aldı. Sümer, daha sonra Standart Liegeli Milan Jovanovic'i izledi. Sümer bu oyuncular hakkında yönetime olumlu rapor verdi.



14 yıl önce