|

Oscar'lık düşüş

Trabzonspor'un golcüsü Oscar Cardozo, geçen yılki performansını mumla aratıyor. Geçtiğimiz sezon ligde 11 hafta sonunda 8 kez fileleri havalandıran Paraguaylı golcü, bu sezon ise aynı dönemde sadece 4 gol kaydetti

Yeni Şafak
04:00 - 11/11/2015 Çarşamba
Güncelleme: 09:41 - 11/11/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Süper Lig'de Trabzonspor'un Medipol Başakşehir'e deplasmanda 1-0 yenildiği maçta uzatma dakikalarında penaltı kaçıran Oscar Cardozo, geçen yılki performansının altında kaldı. Geçen sezon başında geldiği Portekiz'in Benfica Kulübü'nde 2009-2010 sezonunda 13 karşılaşmada 10 gol atarak UEFA Avrupa Ligi'nin en golcü oyuncusu olan ve yeni takımında ilk sezonda resmi maçlarda 22 gol kaydeden "Büyük baston" lakaplı oyuncu, bu sezon ise bordo-mavili ekipte beklentileri karşılayamadı. Geçen sezon ligde 17 gol kaydederek Şota Arveladze'den sonra bordo-mavili kulübün tarihinde en golcü ikinci yabancı futbolcu olan Cardozo, Gürcü teknik adamın çalıştırıcılığı döneminde ise daha kötü bir performans gösterdi. Geçen yıl ligde 11 hafta sonunda 8 kez rakip fileleri havalandıran Cardozo, bu sezon ise aynı dönemde 4 gol kaydetti.



PUAN KATKISI 11'DEN 5'E DÜŞTÜ

Teknik direktör Arveladze, Paraguaylı futbolcuya geçen sezona göre daha az forma şansı verdi. Geçen sezon ilk 2 haftada sakatlık sorunu yaşamasına karşın 584 dakika sahada kalan Cardozo, bu sezon ise sadece 2 maçta 90 dakika olmak üzere 9 maçta forma giyerek 444 dakika sahada kaldı. Geçen sezon Medipol Başakşehir (1-1), Mersin İdmanyurdu (3-1), Gaziantep (4-4) maçlarında 1'er, Torku Konyaspor (3-2) maçında 2, Gençlerbirliği (4-1) maçında 3 gol kaydeden Cardozo, takımına daha fazla katkı sağlamıştı. Bordo-mavililer, Paraguaylı oyuncunun gol attığı bu maçlarda 11 puan kazanmıştı. Bu sezon ise Cardozo, Akhisar Belediye (2-2), Kayserispor (1-0), Mersin İdmanyurdu (2-3), Gaziantep (2-2) maçlarında 1'er gol attı ve bordo-mavililer bu maçlarda 5 puan elde etti.



Spartak Moskova Trabzon'un gözdesi Serdar Taşçı'yı gönderiyor

Trabzonspor'la sezon başında adı sıkça anılan gurbetçi savunma oyuncusu Serdar Taşçı'nın Rusya'daki kariyeri sona ermek üzere. 15 haftası geride kalan Rusya Premier Ligi'nde 23 puanla 6. sırada yer alan Spartak Moskova'da teknik ekip ve yönetim, kadrodaki bazı oyunculardan memnun değil. Rus basınında yer alan haberlere göre Moskova ekibi devre arasında Kirill Kombarov, Yura Movsisyan ile orta saha oyuncusu Aras Özbiliz ve stoper Serdar Taşçı ile yolları ayırabilir. Hem Aras hem de Serdar'ın adları geçtiğimiz dönemlerde başta Trabzonspor olmak üzere Türk takımlarıyla beraber anılmış fakat transferleri gerçekleşmemişti. Stoper Serdar Taşçı, özellikle Stuttgart'ta forma giydiği dönemde adı sürekli 4 büyük takımla anılmış, ancak o tercihini Rusya'dan yana kullanmıştı.



TRABZONSPOR PFDK'ya sevk edildi

Süper Lig'in 11. haftasının ardından Trabzonspor'a bir ceza daha yolda. Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği, bordo-mavili kulübün, deplasmandaki Medipol Başakşehir maçında 'saha olayları' ve 'çirkin ve kötü tezahürat' nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevkedildiğini açıkladı. Ev sahibi Başakşehir de 'çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle kurula sevkedildi. Bursaspor da Beşiktaş maçındaki 'saha olayları' ve 'çirkin ve kötü tezahüratı' nedeniyle PFDK'ya sevkedilen 3. kulüp oldu.






#Trabzonspor
#Medipol Başakşehir
#Oscar Cardozo
8 yıl önce
default-profile-img