|

Pereira: Zoru kolay yaptık

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Mersin İdman Yurdu'nun kontrataklarını durdurmaları sayesinde zor olacağını düşündükleri karşılaşmayı kolay hale getirdiklerini söyledi.

Yeni Şafak
21:31 - 21/11/2015 Cumartesi
Güncelleme: 19:44 - 21/11/2015 Cumartesi
IHA

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Pereira, milli takımlar için verilen aradan sonra oynanan maçların, futbolcuların alışma süreci bakımından zor olduğunu ancak bugün Mersin İdman Yurdu karşılaşmasında gerekli konsantrasyonu sağlayarak, başarılı olduklarını kaydetti.



Takım dinamiğinin başarıyla sağlandığını dile getiren Pereira, Mersin İdman Yurdu'nun verdiği boşlukları kullandıklarını ve fazla pozisyon ürettiklerini vurgulayarak, "Belki 6 gol atabilirdik, daha fazla gol atabilecek pozisyona girdik" dedi.


Mersin İdman Yurdu'nun kontrataklarda tehlikeli olduğuna değinen Pereira, "Onlara alan bırakmadık. Kontrataklarını durdurduk. Rakibi oynatmadık diyebiliriz. Bu baskıyı yaptık. Genel anlamda iyi maç oldu. Zor olacağını düşündüğümüz maçı performansımızla kolay hale getirdik. Aldığımız 3 puan için mutluyuz. Önemli bir 3 puandı. Mücadelemize devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.



Pereira, oyuncularının tarzlarına saygı duyduğunu ve tarzlarına özgürlük tanıdığının altını çizerek konuşmasını şöyle tamamladı: "Bu akşam takımımın oynadığı oyundan son derece mutluyum. Mücadelecilerdi. Yapılan işlerin hakkını verdik. Olumlu hareketler yapıldığında devamını getirerek başardık. Benim için en önemli noktalardan biri buydu; en önemli olan takımın dengeli bir görüntü sergilemesi. Hem ofansif hem defansif, iyi bir şekilde, dengeli bir şekilde sahaya yayılmalıyız. Oyuncularıma önde olma özgürlüğünü de veriyorum. Bu anlamda benim için hem gol atmak hem gol yememek son derece önemli.."

#Fenerbahçe
#Vitor Pereira
#Mersin İdman Yurdu
9 yıl önce