|

Real Madrid-Juventus: 4-1

Real Madrid, Şampiyonlar Ligi finalinde Juventus'u 4-1 yenerek üst üste ikinci kez şampiyon oldu. İspanyol ekibinin gollerini Cristiano Ronaldo (2), Casemiro ve Asensio atarken Juventus'un tek golü Mandzukic'ten geldi.

Yeni Şafak
23:16 - 3/06/2017 Cumartesi
Güncelleme: 00:10 - 4/06/2017 Pazar
Yeni Şafak
Real Madrid, Juventus'u 4-1 mağlup ederek Şampiyonlar Ligi'ni üst üste kazanan ilk takım oldu.
Real Madrid, Juventus'u 4-1 mağlup ederek Şampiyonlar Ligi'ni üst üste kazanan ilk takım oldu.

Real Madrid, Şampiyonlar Ligi finalinde Juventus'u 4-1 mağlup etti ve adını tarihe altın harflerle yazdırdı. Geçen yıl da Avrupa'nın 1 numaralı kupasını müzesine götüren Madrid ekibi, böylece bu başarıyı üst üste 2 yıl kazanan ilk takım oldu. Öte yandan Real Madrid'in patronu Zidane da Kupa 1'i üste üste 2 kez kazanan ilk teknik direktör oldu.

Ronaldo - Mandzukic düellosu

Dev finale iki takım da müthiş bir tempoda başlarken, aradığı golü ilk bulan taraf Real Madrid oldu. 20. dakikada sahneye çıkan Cristiano Ronaldo, düzgün bir vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi. Ancak Real'in gol sevinci sadece 7 dakika sürdü. Ceza sahası içinde havlanan topa harika bir rövaşata çıkaran Mandzukic, Juventus'u soyunma odasına 1-1'lik eşitlikle götürdü.

Cristiano Ronaldo maçı koparttı

İkinci yarıda etkili olan taraf ise Real Madrid oldu. 61'de Casemiro'nun vuruşunda savunmaya çarpan top ağlarla buluşunca Real Madrid, finalde 2-1 öne geçti. Bu golden 3 dakika sonra ise yine sahneye çıkan Ronaldo, bu sezon Devler Ligi'ndeki 12. golünü Juventus ağlarına gönderdi ve gol kralı ünvanını aldı.


Bu arada Juventus'ta 66. dakikada oyuna giren Cuadrado, 72 ve 83. dakikalarda gördüğü kartlarla oyun dışı kalınca Juventus finalde 10 kişi kaldı. 90. dakikada sahneye çıkan Asensio da maçın skorunu ilan etti: (4-1)

  • Bu sonuçla Real Madrid, Avrupa'nın kulüpler bazındaki en büyük kupasını müzesine üst üste ikinci kez götürdü.




#Juventus
#Real Madrid
7 yıl önce