|

Ribery'den CNN'e milyon dolarlık dava

Bayern'in Fransız yıldızı Franck Ribery'nin, kendisiyle ilgili olmamasına rağmen bir ölüm haberinde fotoğrafını kullanan CNN'e tazminat davası açmaya hazırlandığı idda edildi.

Yeni Şafak
10:28 - 7/11/2015 Cumartesi
Güncelleme: 07:50 - 7/11/2015 Cumartesi
Diğer

Bayern Münih'in yıldızı oyuncusu Frank Ribery'nin, CNN'e 1.5 milyon dolarlık tazminat davası açacağı öne sürüldü.



sporx'te yer alan habere göre, ünlü haber televizyonu CNN'in resmi Twitter hesabından kriyoterapi tankında donmuş olarak bulunan kadının haberinde Ribery'nin kriyoterapi sırasındaki fotoğrafının paylaşılması üzerine harekete geçen Fransız yıldızın avukatları, bu görselin izinsiz şekilde kullanıldığını belirterek dava açacaklarını duyurdu.



Konuyla ilgili konuşan temsilci Carlo Alberto Busa; "Ribery ve ailesi, bu konuyla ilgili Fransa mahkemesine başvuruda bulunmam konusunda götevlendirdi. Dava en az 1,5 milyon dolarlık tazminat davası şeklinde açılacak." sözlerini kullandı.



İşte CNN'in o tweeti







Kriyoterapi nedir?

Mısırlılar ve Hipokrat zamanından beri uygulanan bir tedavi biçimidir. Dondurma, kar ya da soğuk tedavisi olarak da bilinir. Uygulanan bölgede hastalıklı dokuları yok etmek için doku harabiyetine neden olarak etkisini gösterir. Dondurma işleminde kullanılacak olan gaz, prob içinden geçirilir ve probun ucunun aşırı derecede soğumasına neden olur. Soğutmada kullanılan gaz basınç ile probun ucuna itildiğinde gaz aniden hacim olarak genişler ve etraftan ısı çekerken probun ucu soğur. Soğuk etkisiyle hücre içindeki ve dışındaki saf su, buz kristalleri haline getirilerek hücrenin ölümü meydana gelir. Bunun için -78,5°C de katı karbon dioksit (kuru buz), -190°C sıvı azot, florokarbon ve nitrözoksit gibi kriyojen maddeler kullanılır. Gümüş ya da bakırdan yapılmış kriyokoter adlı aletlerle de dokulara soğuk uygulanır.





#franck ribery
#cnn
#dava
#Kriyoterapi
8 yıl önce