|

Ringe Fenerbahçe damgası

Seyfi Tatar Büyük Erkekler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası final maçlarıyla sona erdi. 10 sıklette 115 boksörün eldiven giydiği şampiyonaya 17 sporcu ile katılan Fenerbahçe boks takımı 7 altın madalya kazanarak takım halinde birinci oldu.

Yeni Şafak
17:00 - 26/12/2015 Cumartesi
Güncelleme: 17:08 - 26/12/2015 Cumartesi
DHA

Ordu Atatürk Spor Salonu'nda 10 sıklette 115 sporcunun katılımıyla düzenlenen Seyfi Tatar Büyük Erkekler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası bugün final maçlarıyla sona erdi. Oldukça çekişmeli ve gergin geçen maçlarda kaybeden bazı sporcular hakemin kararına tepki göstererek gözyaşlarına hakim olamadı.



Şampiyonaya 17 sporcu ile katılan Fenerbahçe'de finale yükselen 8 boksörden 7'si altın madalya kazandı. Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç takım halinde birinci olan Fenerbahçe'nin kupasını Başantrenör Süleyman Öztürke verdi.



Gözgeç: Ordu'dan çok memnun ayrılıyoruz

Başkan Eyüp Gözgeç 2016 Rio olimpiyatları vizesi açısından Türkiye şampiyonasının oldukça önem taşıdığını belirterek, "Genele baktığınız zaman gayet sportmence Türk sporuna yakışır mücadele oldu. Buradan 2016 Rio Olimpiyatları'nın çekirdeği oluşacak. Burada sporu birinci olmuş olabilir, performansı bundan sonra daha yüksek olursa değerlendireceğiz. Olimpiyat vizesi almaları için takıma koyacağız. Sporun doğası olduğu gibi ahlakıda çok önemli. Bazen hoca ve sporcuların maçtan sonra sinirlerin gerilmesini hoş görüyoruz. Geneline baktığımız zaman Ordu'dan çok memnun ayrılıyoruz dedi.



Şampiyonada altın madalya kazanan sporcular ise şöyle:

46 kiloda Tolgahan Öztürk (Trabzon), 52 kiloda Ferhan Pehlivan (Fenerbahçe), 56 kiloda İbrahim Gökçek (Ankara), 60 kiloda Volkan Gökçek (Fenerbahçe), 64 kiloda Batuhan Gözgeç (Fenerbahçe), 69 kiloda Önder Sipal (Fenerbahçe), 75 kiloda Osman Aydın (İstanbul), 81 kiloda Mehmet Nadir Ünal (Fenerbahçe), 91 kiloda Seyda Keser (Fenerbahçe), 91 kiloda Ali Eren Demirezen (Fenerbahçe)

#boks
#fenerbahçe
#Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası
#ordu
8 yıl önce