|

Rio''da Türkiye rüzgarı

Türkiye Futbol Federasyonu, yaklaşık 500 davetlinin katıldığı görkemli bir kokteyl düzenlerken Rüştü, Aurelio, Alex, Hooijdonk, Okocha ile Gilberto Silva, Ruud Gullit, Ronald de Boer gibi yıldızlar da etkinlikte yer aldı

.
00:00 - 27/11/2012 Salı
Güncelleme: 00:19 - 27/11/2012 Salı
Yeni Şafak
Rio''da Türkiye rüzgarı
Rio''da Türkiye rüzgarı

Brezilya'nın Rio de Janerio kentinde düzenlenen ve 3. günü geride kalan Soccerex Fuarı'na Türk futbolu damgasını vurdu. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'in ev sahipliğinde Soccerex Fuarı kapsamında önceki akşam düzenlenen kokteyl dünya futboluna yön veren isimleri buluşturdu. Fuar etkinlikleri, Brezilya-Hollanda veteranlar maçıyla başladı. Hollanda'da Gullit ve Seedorf; Brezilya'da ise, Romario, Aldair Bebeto ve Juninho gibi efsanelerin forma giydiği karşılaşmanın ardından galip takım kupasını TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in elinden aldı.

Karşılaşma sonrası TFF, Copacanaba Palace Hotel'de yaklaşık 500 davetlinin katıldığı görkemli bir kokteyl düzenledi. Etkinliğe, Brezilya Büyükelçimiz Ersin Elçin, TFF Yönetim Kurulu üyeleri Arif Koşar, Cengiz Zülfikaroğlu, Prof. Dr Fethi Heper, Genel Sekreter Prof. Dr. Emre Alkin, Milli Takımızın eski futbolcuları Rüştü Reçber, Mehmet Aurelio, Fenerbahçe'nin eski futbolcuları Alex de Souza, Pierre van Hooijdonk, Jay Jay Okocha ile Gilberto Silva, Ruud Gullit, Ronald de Boer, Aron Winte'nin yanı sıra çok sayıda ülke federasyonu, kulüp, futbola yatırım yapan firmalar ve dünyanın önde gelen spor adamları katıldı.

Alex de Souza ve Rüştü Reçber''in Türk futbolu hakkında katılımcılara verdiği bilgilerden sonra kürsüye TFF Genel Sekreteri Emre Alkin, ekonomisi hızla gelişen Türkiye''nin lisanslı futbolcu sayısının 500 bini aştığını belirterek EURO 2020 adaylığı için destek bekledi. Eski Fenerbahçe teknik direktörü Arturo Zico da bugün TFF standını ziyaret ederek, 2020 Avrupa Kupası evsahipliği yarışında Türkiye'ye destek verecek.

Türkiye standına büyük ilgi

2013 yılında Türkiye'de yapılacak FIFA U20 Dünya Kupası, Türk Milli Takımı, Süper Lig ve Riva Hasan Doğan Tesisleri'nin tanıtımının yapıldığı TFF standı fuarda büyük ilgi gördü.


11 yıl önce