|

Rus takımını yendiler göbek attılar

FIBA Kadınlar Avrupa Kupası C Grubu'nda Edirnespor, sahasında konuk ettiği Rus ekibi Chevakata'yı iki uzatmanın sonunda 97-94 yenerek, tarihinde ilk kez katıldığı bu organizasyonda son 16'ya kaldı.

Yeni Şafak
13:10 - 18/12/2015 Cuma
Güncelleme: 11:36 - 18/12/2015 Cuma
DHA

Türkiye Kadınlar birinci liginde mücadele eden Edirne Belediyesi Edirnespor basketbol takımı, 30 Kasım'da FIBA Avrupa Kupası maçı için gittiği Moskova Havaalanı'nda uzun süre bekletilmiş ve karşılaşmayı oynayacağı Krasny kentine giden uçağa yetişememişti. Özellikle düşürün Rus uçağının ardından başlayan krizden etkilenen oyuncular zor koşullarda çıktıkları maçın ardından bu kez Rus takımı Chevakata'yı Edirne'de ağırladı.



Belediye başkanı çiçek verdi

Mimar Sinan Kapalı spor salonundaki karşılaşması öncesinde Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan Rus oyuncuların ısındıkları sırada takımın baş antrenörü Dmitry Donskov ve oyunculara çiçek vererek başarılar diledi. İki kez uzatmaya giden maçı Edirnespor taraftarının da büyük desteğiyle 97-94 kazandı.



Başkanda göbek attı

Maçın bitmesiyle birlikte Rus oyuncular büyük üzüntü yaşarken, galip gelen çoğunluğu yabancı Edirnesporlu kadın basketbolcular ise Euro Cup'ta son 16'ya kalmalarını önce taraftarlarıyla daha sonra ise Ata Demirel'in 'bu fasulye 7.5 lira' şarkısı eşliğinde göbek atarak kutladı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da oyuncuların arasında girerek göbek attı. Büyük sevincin yaşandığı salonda oyuncular ve taraftarlar galibiyet selfie'si çekip gönüllerince eğlendi.






#Edirnespor
#Eurocup
#Chevakata
#Edirnespor göbek attı
8 yıl önce