|

Şampiyonlar Ligi'nde İran-Suudi Arabistan gerilimi

Asya Futbol Konfederasyonu, 2016 AFC Şampiyonlar Ligi'nde yer alan Suudi Arabistan ile İran kulüpleri arasındaki maçların tarihlerinin, iki ülke arasındaki gerilim nedeniyle değiştirildiğini açıkladı.

Yeni Şafak
18:00 - 25/01/2016 Pazartesi
Güncelleme: 18:36 - 25/01/2016 Pazartesi
AA

Asya Futbol Konfederasyonu (AFC), 2016 AFC Şampiyonlar Ligi'nde yer alan Suudi Arabistan ile İran kulüpleri arasındaki maçların tarihlerinin, iki ülke arasındaki gerilim nedeniyle değiştirildiğini açıkladı.



AFC'den yapılan açıklamaya göre, organizasyon kurulu, icra kurulu, Suudi Arabistan ve İran'ın futbol federasyonlarının taşıdığı güvenlik kaygısına ilişkin bağımsız bir değerlendirme yapıncaya kadar iki ülkenin A, B, C ve D gruplarında bulunan takımlarının birbirleriyle yapacağı karşılaşmaların tarihlerini değiştirdi. Önceki program doğrultusunda ilk 3 haftada oynanması planlanan iki ülkenin kulüpleri arasındaki karşılaşmaların, 5 ve 6. haftalara alınması kararlaştırıldı.



Tarafsız sahada oynanabilir

İcra kurulunun, konuyla ilgili değerlendirmesini tamamlamayı planladığı 15 Mart'a kadar Suudi Arabistan-İran ilişkileri normale dönmediği takdirde maçların tarafsız sahada oynanacağı belirtildi.



Açıklamada ayrıca Birleşik Arap Emirlikleri ile İran'ın kulüpleri arasındaki müsabakaların tarihlerinde bir değişiklik yapılmasa da iki ülkenin ekipleri arasında İran'da yapılacak maçların dikkatlice izleneceğini bildirildi. İran Futbol Federasyonu'ndan, güvenlik planı sunması talebinde bulunulduğu ve maçlara, AFC tarafından güvenlik yetkilileri atanacağı kaydedildi.



Suudi Arabistan Futbol Federasyonu, milli ve kulüp takımlarının İran'da maç yapmayacağını açıklamıştı.



#Suudi Arabistan
#İran
#Asya Futbol Konfederasyonu
#AFC Şampiyonlar Ligi
8 yıl önce