|

Şampiyonlar yurda döndü

2020 Tokyo Paralimpik Oyunları’nda mücadele eden bir grup milli sporcu, Türkiye’ye döndü. Oyunlarda üst üste 2. kez altın madalya kazanan Golbol Kadın Milli Takımı’nda kaptan Sevda Altunoluk, “Paris 2024’e katılıp altın madalya ile bu başarımızı daha da taçlandıracağız” dedi.

00:00 - 7/09/2021 Salı
Güncelleme: 01:23 - 7/09/2021 Salı
Yeni Şafak
Milli kafileyi Ankara’da Esenboğa Havalimanı’nda yetkililer ve aileleri karşıladı.
Milli kafileyi Ankara’da Esenboğa Havalimanı’nda yetkililer ve aileleri karşıladı.
2020 Tokyo Paralimpik Oyunları’nda mücadele eden bir grup milli sporcu, Türkiye’ye döndü. Oyunlarda üst üste 2. kez altın madalya kazanan Golbol Kadın Milli Takımı’nın oyuncuları başkent Ankara’da çiçeklerle karşılandı. Golbol Kadın Milli Takımı Kaptanı Sevda Altunoluk, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, çok zorlu süreçler sonucunda altın madalya hedefini gerçekleştirdiklerini söyledi.
“Bunun hayali ile yatıp kalkıyorduk”
diyen Sevda,
“Teknik ekibimiz, hocalarımız, federasyonumuz ve bakanlığımızın destekleriyle altın madalya kazanmayı bildik. Olimpiyat şampiyonu unvanımızı koruduğumuz için çok mutluyum. Genç arkadaşlarımla Paris 2024’e katılıp altın madalya ile bu başarımızı daha da taçlandıracağız”
şeklinde konuştu.

TÜM GAYRETİ GÖSTERDİK

  • Tekvandoda gümüş madalya kazanan Meryem Çavdar ise yaptığı açıklamada,
    “Ülkemize madalyayla dönmek bizleri çok mutlu etti. Bizler de elimizden gelen gayretin en iyisini göstererek ülkemize madalyayla döndük”
    diye konuştu. Bronz madalya elde eden Mahmut Bozteke de,
    “Altın madalya kazanmayı istiyordum ama üçüncülük de bir gururdur. Bu madalyayı aldığım için gurur duyuyorum. Bir sonraki olimpiyat için de hedeflerimi gerçekleştirmeye çalışacağım”
    ifadelerini kullandı.
#Tokyo Paralimpik Oyunları
#Golbol Kadın Milli Takımı
#Esenboğa Havalimanı
3 yıl önce