|

Beşiktaş'ta Sergen Yalçın dönemi resmen sona erdi

Geçen sezonu çifte kupayla kapatan ancak bu sezon ligde ve Avrupa'da istediği sonuçları alamayıp hayal kırıklığı yaşayan Beşiktaş'ta Sergen Yalçın dönemi resmen sona erdi.

Haber Merkezi
11:31 - 9/12/2021 Perşembe
Güncelleme: 14:20 - 9/12/2021 Perşembe
Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın
Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın

Beşiktaş Kulübü, teknik direktör Sergen Yalçın ile yolların ayrıldığını resmen açıkladı.

Siyah beyazlı ekipte son dönemde üst üste alınan kötü sonuçların ardından teknik direktör Sergen Yalçın ile yollar ayrıldı. Yalçın, bugün başkan Ahmet Nur Çebi'ye istifasını sunarken, yönetim istifayı kabul etti.

Beşiktaş Kulübü'nün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada,
"29 Ocak 2020 tarihinden bu güne Profesyonel Futbol Takımımızın teknik direktörlüğü görevini yapan, Sayın Sergen Yalçın ile karşılıklı anlaşarak yollarımızı ayırmış bulunuyoruz. Görev süresince Profesyonel Futbol Takımımızla Süper Lig ve Türkiye Kupası şampiyonlukları yaşayan hocamız Sergen Yalçın ‘a çalışmalarından dolayı teşekkür eder, bundan sonraki hayatında başarılar dileriz"
ifadelerini kullandı.
Geçen seneyi çifte kupayla kapatmıştı

Sergen Yalçın yönetimindeki Beşiktaş, geçen sezonu Süper Lig ve Ziraat Türkiye kupası zaferleriyle iki kupayla kapatmıştı. Sezonun son maçlarına sakatlıklardan dolayı eksik kadroyla çıkmak zorunda kalan siyah-beyazlılar buna rağmen ligde ve kupada şampiyon olmayı başarmıştı. Ancak bu sene arka arkaya alınan başarısız sonuçlar, Şampiyonlar Ligi defterinin puansız kapanması nedeniyle eleştirilerin odağı haline gelen Yalçın istifa etti.

Beşiktaş Sergen Yalçın döneminde, toplamda çıktığı 79 resmi maçta 45 galibiyet, 10 beraberlik ve 24 mağlubiyet yaşadı.


#Sergen Yalçın
#Beşiktaş
#Ahmet Nur Çebi
2 yıl önce