|

'Sesi Görenler'in sitemi

Turkcell Sesi Görenler B1 Ligi'nde mücadele eden Gaziantep Mithat Enç Körler Spor Kulübü oyuncuları, oynayacakları Malatya Yeşilyurt Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü maçında sağlık ve polis ekiplerinin geç gelmesi nedeniyle hükmen mağlup sayılmalarına tepki gösterdi.

Yeni Şafak
15:39 - 4/04/2015 Cumartesi
Güncelleme: 12:50 - 4/04/2015 Cumartesi
DHA

Öğle saatlerinde Gaziantep İl Gençlik ve Spor Hizmetleri önüne gelen Turkcell Sesi Görenler B1 Ligi takımlarından Gaziantep Mithat Enç Körler Kulübü oyuncuları yetkililere tepki gösterdi. Gazikent Stadında sabah saatlerinde oynayacakları maça polis ve sağlık ekiplerinin geç gelmesinden dolayı maçın hakeminin maçı iptal ettiğini anlatan kulüp üyeleri, bu nedenle hükmen mağlup sayıldıklarını belirtti.



Kulübün Başkanı Kemalcan Tırıklı, kendilerine destek verilmediğini ifade ederek, "Bizimle ilgilenilmiyor. Kendimize ait bir sahamız olmadığı için veya saha şartları bize uygun olmadığı için rakip takımlar da bunlardan fırsat bulup, bizim aleyhimize kararlar alıyorlar ve maç oynamadan çekip gidiliyor" dedi.



Takım kaptanı Mehmet Üzüm ise, Gaziantepte kendi imkanlarıyla stat şartlarını sağladıklarını belirterek, "Gaziantep ihracatta veya ticarette rekorlar kırıyor ama kendi engellisine, kendi sporcusuna sahip çıkamıyor. Başka şehirlere imreniyoruz. Biz kendi milli takım oyuncumuza yeterli şartların olmamasından dolayı sahip çıkamadık. Oyuncular şartları daha iyi olan statları ve takımları tercih ediyor" diye konuştu.



Görme engelli olmalarına rağmen spor yapmak istediklerini kaydeden Üzüm, kendilerine destek gelmemesi halinde ligden çekileceklerini ekledi.


#Turkcell Sesi Görenler B1 Ligi
#Gaziantep Mithat Enç Körler Spor Kulübü
#Malatya Yeşilyurt Belediyesi Görme Engelliler Spor
9 yıl önce