|

Sneijder Demir'i eritti

Avrupa yorgunu Cimbom, Fatih Terim ile yardımcılarının tribünde oturduğu maçta Karabük'te zorlanmadan kazandı, maç fazlasıyla takipçisi F.Bahçe ile aradaki puan farkını 7'ye çıkardı

Taha Güvendi
00:00 - 14/04/2013 Pazar
Güncelleme: 23:29 - 13/04/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Sneijder Demir'i eritti
Sneijder Demir'i eritti

Galatasaray, bir cebine Real Madrid galibiyetinin moralini bir diğer cebine ise teknik direkör Fatih Terim'den yoksun sahada mücadele etmenin dezavantajı ile çıkmıştı Karabük yollarına. Sarı-kırmızılılar bu dezavantajı bir tarafa atıp, zorlu Karabük deplasmanından üç puan almayı başardı: 0-1. Karşılaşmanın ilk yarısından maç yazısına ataklar serpiştirmek, çölde su aramak gibiydi. İlk 45 dakikada iki takımda atak bulmakta zorlanırken sarı-kırmızılı taraftarları ayağa kaldıran ilk şut 22. dakikada Sneijder'den geldi ancak top az farkla auta gitti. 39. dakikada ise heyecanlanma sırası ev sahibi ekip taraftarındaydı. Lua Lua'nın rakiplerinden sıyrılarak kaleye gönderdiği top Muslera'da kaldı. İlk yarının son dakikalarında ise Drogba'nın şık pasıyla topla buluşna Burak'ın dokunuşunda Karabükspor defansı gole izin vermedi ve ilk 45 dakikada gol sesi çıkmadı. Kulübede lideri olmayan Galatasaray'ın sahadaki liderleri oyuna ağırlını koyunca bir anda skor değişti. 52. dakikada Drogba'nın pasıyla topla buluşan Wesley Sneijder, şık bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 0-1. Golden sonra oyunu rolantiye alan sarı-kırmızılılar, 70. dakikada yine Drogba'nın harika pasıyla başlayan atağın sonunda Burak müsait pozisyunda ağları havalandıramadı.

Adım adım şampiyonluğa!

Karabük'te gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen G.Saraylı Semih, rakipleri karşısında net bir galibiyet aldıklarını söyledi. Karabükspor karşısında iyi oynamadıklarını belirten Semih, '1-0'lık net skorların 4-3'lük neticelerden daha iyi olduğunu düşünüyorum. Adım adım şampiyonluğa yaklaşıyoruz' dedi.

Dersimize çok iyi çalıştık

G.Saray'da Karabük'te takımın başında hoca olarak sahaya çıkan Taffarel, alınan 3 puanın önemine dikkat çekti. Brezilyalı çalıştırıcı, 'Zor bir rakibe karşı dersimize çok iyi çalışmıştık. Karabükspor'a alan vermememiz lazımdı. Takımımızın gösterdiği reaksiyon çok önemliydi. Defansif ve ofansif anlamda çok iyi oynadık' ifadelerini kullandı.

1-0 OLSUN BİZİM OLSUN

Burak Yılmaz, zorlu haftalara girdiklerini ve önemli olanın 3 puan almak olduğunu söyledi. 'Oyun değil, galibiyet önemli' diyen Burak, 'Kaybetmemiz bekleniyordu. İyi oynamadık ama 1-0 olsun bizim olsun' şeklinde konuştu

Yönetim'den tam destek

Fatih Terim ve yardımcılarına sahip çıkan G.Saray yönetimi, Karabük'te takımı yalnız bırakmadı. Anadolu deplasmanlarına çok fazla gitmeyen Başkan Ünal Aysal, son dakika planlarında değişiklik yapıp, helikopterle stada geldi. Aysal'ın bu planı Terim'e ve oyunculara tam destek verip, bir mesaj yollaması olarak değerlendirildi.

Terim tribünde

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ile yardımcıları Ümit Davala ve Hasan Şaş, Karabük maçını tribünden takip etti. Yoğun ilgi gören Fatih Terim, kendisine tezahürat yapan taraftarlara da selam verdi. Mersin İdman Yurdu maçında yaşanan olaylar nedeniyle Terim 9, antrenörler Hasan Şaş 2 ve Ümit Davala 1 maç ceza almıştı.

Drogba hoca!

Fatih Terim ile yardımcılarının cezaları nedeniyle Karabük'te kulü-bede Claudio Taffarel yer aldı. Bu maçta sorumluluk alan bir diğer isim ise Drogba oldu. Yıldız futbolcu, Karabük maçından önce ısınırken takım arkadaşlarına teknik direktör gibi taktik verdi; neler yapma-ları gerektiğini anlattı. Arkadaşları da Fildişili yıldızın söylediklerini dikkatli bir şekilde dinledi.

Real Madrid Arena'ya geliyor

Real Madrid, 2013-14 sezonu öncesindeki hazırlık maçlarını belirle-meye başladı. Dünyaca ünlü İspanyol kulübünün 22-24 Temmuz tarihleri arasında iki hazırlık maçı yapacağı ve ilk rakibin ise İstanbul'da düzenlenecek bir hazırlık karşılaşmasında Galatasaray olacağı öğrenildi.

Golü kimin attığı çok önemli değil

Karabük deplasmanında G.Saray'ı galibiyete taşıyan golü atan Sneijder, takımın başarısına vurgu yaptı. 'Hocamız için oynamak çok garip ve enteresandı' ifadelerini kullanan Hollandalı yıldız, 'Gol atıyorum ama önemli olan takım için bir şeyler yapmak. Önemli olan takımın başarısı' dedi


11 yıl önce