|

Stockholm randevusu

Süper Lig'de takipçileriyle arasındaki puan farkını açarak liderlik koltuğunda oturan Beşiktaş, Avrupa Ligi son 16 turunda ise bugün Olimpiakos ile mücadele edecek. Siyah-beyazlılar, 16 Mart'ta Vodafone Arena'da oynanacak rövanş maçında kendilerine çeyrek finalin kapısını açacak avantajlı bir skor için sahaya çıkacak

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/03/2017 Perşembe
Güncelleme: 00:55 - 9/03/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Beşiktaş, final hedeflediği UEFA Avrupa Ligi'Nde Olimpiakos ile karşılaşacak.
Beşiktaş, final hedeflediği UEFA Avrupa Ligi'Nde Olimpiakos ile karşılaşacak.

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında bugün Yunanistan temsilcisi Olimpiakos ile deplasmanda karşılaşacak. Avrupa Ligi'nde final hedeflyen ve son 32 turunda İsrail'in Hapoel Beer-Sheva ekibini iki maçta da mağlup ederek adını son 16 turuna yazdıran siyah-beyazlılar, Olimpiakos karşısında rövanş için avantaj arayacak. Beşiktaş, son 5 resmi maçta yakaladığı galibiyet serisini Olimpiakos karşısında da sürdürmeye çalışacak. Ligdeki son 3 maçından galibiyetle ayrılan siyah-beyazlı takım, Avrupa Ligi'nde ise Hapoel Beer-Sheva'yı iki maçta da mağlup etti. Olimpiakos ise UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda Osmanlıspor'u eleyerek son 16 turunda Beşiktaş'ın rakibi oldu.



OLİMPİAKOS'TA İŞLER KARIŞIK


Beşiktaş'ta Aboubakar ve Tolgay Arslan bugünkü maçta görev almaları ve sarı kart görmeleri halinde rövanş mücadelesinde cezalı duruma düşecekler. Olimpiakos'ta kırmızı kart cezalısı Bruno Viana ilk maçta görev alamayacak. Yunan ekibinde Alberto Botia ile Diogo Figueiras ise sarı kart sınırında bulunuyor. Yunan ekibinde Beşiktaş maçı öncesi Portekizli teknik direktör Paul Bento'nun görevine de son verildi. Genç takım antrenörü Vasilis Vouzas'ın karşılaşmada sahaya çıkması bekleniyor.



58 SEZON SONRA RAKİP OLDULAR


Beşiktaş ile Olimpiakos, 58 sezon sonra resmi bir maçta karşı karşıya gelecek. 1958-1959 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası'nda iki ekip rakip olurken, Yunanistan temsilcisinin sahaya çıkmaması sonrası siyah-beyazlı ekip hükmen galip ilan edilmişti. Her iki ekip, iki kez hazırlık maçında karşı karşıya geldi. 2015 yılında Atina'daki hazırlık maçında Olimpiakos, Beşiktaş'a 2-1 üstünlük sağladı. Beşiktaş ise bu sezon öncesinde Vodafone Arena'da oynanan dostluk mücadelesinde rakibini 1-0 yenmeyi başardı.



Avrupa'da 193. maç


Beşiktaş, bugün deplasmanda yapacağı Olimpiakos karşılaşmasıyla birlikte Avrupa kupalarındaki 193. mücadelesine çıkacak. Siyah-beyazlılar, Avrupa kupalarında geride kalan 192 maçtan 71'ini kazandı, 80'ini yitirdi, 41'inde de ise berabere kaldı. Avrupa arenasındaki 192 karşılaşmada rakip fileleri 245 kez havalandıran siyah-beyazlılar, kalesinde ise 276 gol gördü.



Caner 136 gün sonra kadroda


Beşiktaş'ta uzun süren sakatlığını atlatan Caner Erkin, bugünkü Olimpiakos maçının kadrosuna dahil edildi. Siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Şenol Güneş'in, oyuncusunun hırsı ve ısrarları karşısında kendisini kafileye dahil ettiği öğrenildi. 29 yaşındaki futbolcu, en son 23 Ekim 2016'da ligdeki Antalya maçında kadroya girmişti. Adı UEFA listesinde yer almayan Ersan Gülüm de Atina'ya götürüldü.












#Avrupa Ligi
#Beşiktaş
#Olimpiakos
7 yıl önce