|

Süper Lig'in lideri Edin Dzeko

Fenerbahçe'nin Boşnak golcüsü Edin Dzeko, Süper Lig'deki forvetler arasında 8 istatistikte de başı çekiyor. Sadece 3 maçta suskun kalan Edin Dzeko, ligin kalan 12 haftasında 10 kez fileleri havalandırarak gol krallığında da Mame Thiam ve Mauro İcardi ile birlikte zirvede yer alıyor.

Haber Merkezi
13:02 - 22/11/2023 Çarşamba
Yeni Şafak
Edin Dzeko bu sezon toplamda 12 gol attı
Edin Dzeko bu sezon toplamda 12 gol attı

Fenerbahçe'nin Bosna Hersekli yıldızı Edin Dzeko saha içi liderliğinin yanı sıra attığı goller ve yaptığı asistlerle de sarı-lacivertli takımı sırtlıyor. Ligde 12 maçta 10 kez fileleri havalandıran 37 yaşındaki golcü, Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın ilk 11'deki vazgeçilmezi


Dzeko, gol beklentisi (xG), şut pası, şut, isabetli şut, rakip ceza sahasında topla buluşma, girdiği gol fırsatı, isabetli pas ve kilit pas istatistiklerinde zirvede yer alıyor. Bosna Hersekli golcü futbolcu, ligde geride kalan 12 haftada sadece 3 maçta gol yollarında suskun kaldı.


Krallık yarışı nefes kesiyor

Edin Dzeko, Süper Lig'deki gol krallığı yarışında da zirvede yer alıyor. Şu ana kadar 10 gol atan Fenerbahçe'nin 37 yaşındaki yıldızı, krallık yarışında Galatasaray'dan Mauro icardi ve Kayserispor'dan Mame Thiam'la birlikte zirveyi paylaşıyor.


Başarının sırrı rekabet

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, başarılarının sırrını açıkladı. 'Futbolcunun inanması ve takımda adalet'e vurgu yapan tecrübeli teknik adam, takımdaki rekabetin de başarıyı getirdiğini dile getirdi. Futbolda şans diye bir şey olmadığını söyleyen Kartal, "Siz futbolcunuzu inandırmazsanız, takımda tatlı bir rekabet olmazsa, adaleti sağlayamazsınız başarı da olmaz" dedi.





#Fenerbahçe
#Edin Dzeko
#Süper Lig
5 ay önce