|

Trabzon evinde dört köşe

Süper Lig’de son iki maçında 5 puan kaybeden Trabzonspor, Ankaragücü’nü yenerek kötü gidişe son verdi. Bordo-mavili takıma galibiyeti getiren golleri 10 hafta sonra suskunluğuna son veren Ekuban (2) ile Djaniny ve Edgar Ie kaydetti. Başkent ekibinin tek sayısını penaltıdan İbrahim Akdağ attı .

Ali Kemal Yazıcı
00:00 - 21/03/2021 Pazar
Güncelleme: 06:01 - 21/03/2021 Pazar
Yeni Şafak
Sahasında Ankaragücü’yle karşılaşan Trabzonspor rakibini 4 golle geçti.
Sahasında Ankaragücü’yle karşılaşan Trabzonspor rakibini 4 golle geçti.

Süper Ligin 31. Haftasında Trabzonspor, sahasında Ankaragücü’nü 4-1 mağlup ederek 2 hafta sonra 3 puanla tanıştı.

  • Maça iki takım da hücum organizasyonunu ön planda tutarak açık futbol anlayışıyla başlarken, Trabzonspor, 8. dakikada öne geçti.
    Bu dakikada Djaniny’nin şutunda kaleci Friedrich’in çeldiği topu Ekuban filelere gönderdi: 1-0. 24. dakikada gelişen Ankaragücü atağında hakem Zorbay Küçük, Edgar’ın eline çarpan topu penaltı olarak değerlendirdi.
Penaltı atışını kullanan İbrahim skoru eşitledi: 1-1. 28. Dakikada Nwakaeme’nin uzun pasında topu kontrol eden Djaniny’nin pasında Ekuban, Trabzonspor’u 2-1 öne geçirdi.
Bu golden 2 dakika sonra bu kez savunmadan sıyrılan Djaniny kaleciye de çalımlayarak skoru 3-1 yaptı.
32’de Bakasetas’ın ortasında arka direkteki Djaniny’nin vuruşunu kaleci Friedrich kornere çeldi.
  • İlk yarının uzatma dakikalarında kalesinde devleşen Uğurcan iki önemli pozisyonda gole izin vermedi ve devre 3-1 Trabzonspor’un üstünlüğü ile sona erdi.
    İkinci yarıda takım savunmasını ön planda tutarak temkinli oynayan Trabzonspor, 90+4’de Edgar Ie’nin golüyle maçtan 4-1 galip ayrılmayı başardı.
#Trabzonspor
#​Süper Lig
#Ankaragücü
#Ekuban
#Djaniny
#Edgar
#İbrahim Akdağ
3 yıl önce