|

Trabzon hezimete uğradu

Osmanlıspor'un dev avı devam ediyor. İstanbul'da Galatasaray'ı devirmeyi başaran Başkent ekibi, 10 kişi kaldığı maçta Trabzonspor'u yenerek üst üste ikinci galibiyetine uzandı. Osmanlı- spor'da Torje 1 gol ve 2 asistle 90 dakikada öne çıkan isim oldu

Yeni Şafak
04:00 - 27/09/2015 Pazar
Güncelleme: 09:49 - 27/09/2015 Pazar
Yeni Şafak

Trabzonspor, ikinci yarıyı 10 kişi oynayan Osmanlıspor'a 3-1 mağlup olarak ligde üst üste ikinci yenilgisini alarak büyük yara aldı. Ankara ekibi karşısında varlık gösteremeyen bordo-mavililer, hem savunma hem de hücumda kötü bir görüntü sergilerken, orta sahada da top yapamadı ve rakibin hızlı hücumlarına karşılık veremedi. Sahaya iyi yayılan ev sahibi ekip Trabzonspor'a pozisyon şansı tanımadı. 22. dakikada Webo-Erdal-Ndiaye üçgeninde topla en son buluşan Ndiaye, kaleci Onur'u da geçtikten sonra açısını kaybedince pozisyonu değerlendirmedi. 26'da Musa'nın soldan ortasında kafayı dokunan Serdar'ın vuruşu auta çıktı. 28'de Torje'nin pasında Serdar'ın vuruşunu kaleci Onur kornere çeldi. 42. dakikada kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Torje, mükemmel bir vuruşla topu kaleci Onur'un sağından ağlarla buluşturdu: 1-0.



Asistler Torje'den

İlk yarının son bölümünde Musa'nın atılmasıyla 10 kişi kalan Osmanlıspor, bu futbolcunun eksikliğini adeta hissetmedi. 60. dakikada Cavanda'nın pasıyla ceza alanı dışında topla buluşan N'Doye'nin sert şutu kaleci Ahmet'in ellerinde kaldı. 66'da rakiplerinin arasından geçerek ceza alanına giren Torje'nin arka direğe gönderdiği pasını, Erdal tek bir dokunuşla ağlarla buluşturdu: 2-0. 70'te Torje'nin pasında ceza alanı içinde sol çaprazda topla buluşan Serdar, akıl dolu bir vuruşla Onur'un üzerinden topu aşırtarak skoru 3-0'a getirdi. 85'te Erkan Zengin'in soldan ceza alanına ortasında Cardozo topu Marko Marin'in önüne indirdi. Marin, topu yere inmeden düzgün bir vuruş filelere göndererek skoru belirledi: 3-1.



Şota: Kötüydük, yavaştık agresif değildik

Trabzonspor Teknik Direktörü Şota Arveladze, kötü oynadıklarını belirterek, bir haftada neden bu kadar kötü oynadıklarını araştıracaklarını söyledi. Gürcü teknik adam maç sonrası yaptığı açıklamada, "Kötü oyuna yorum yapmak kolay değil. Kötüydük, yavaştık. Agresif değildik. Organize değildik. İster 10 kişiye, ister 11 kişiye karşı oynayın, daha iyi olmalıydık. Rakibin hızlı hücumlarına karşılık veremedik. Düşünmek lazım. Bir haftada neden bu kadar fark oldu. Sonuç yine de değişmez. İleriye bakacağız. Kötü sonuç aldık. Bu kadar kötü performans göstermemizin sebebini düşüneceğiz. Rakibimizi tebrik ediyoruz. Torku Konyaspor maçına bakacağız" ifadelerini kullandı.



Akçay: Eğer haddinizi bilmezseniz futbol size hatırlatır

Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, Trabzonspor galibiyetinin ardından ilginç açıklamalarda bulundu. Ligde öncelikli hedeflerinin kümede kalmak olduğunu belirten deneyimli çalıştırıcı, “Haddini bilmek çok önemli. Haddinizi bilmezseniz futbol bir şekilde bunu hatırlatır. Öncelikli hedefimiz kümede kalmak, sonrasına bakacağız" dedi. Maçı da değerlendiren Akçay, Trabzonspor'u durdurmayı başardıklarını belirterek, “Trabzonspor'u savunma arkasına kaçırmamamız gerekiyordu. Erkan Zengin'i marke ettik. Yusuf'un tek ayaklı olması markajını kolaylaştırdı. Marin'i de önündeki adamla durdurduk. Yüksek bir konsantrasyonla devam ettik, bireysel hatalarımız da çok olmadı. Fiziksel güç de eklenince kazandık. Bu sonuç gelecekle ilgili bazı anlamlı olumlu düşüncelere itti" yorumunda bulundu.



Musa hakeme kafa attı

Osmanlıspor'un orta saha oyuncusu Musa Çağıran, hakemin verdiği faul kararına itiraz etti. Hakem Deniz Ateş Bitnel'in üzerine yürüyen tecrübeli oyuncu, daha sonra kafasıyla hakeme müdahalede bulundu. Hakem Bitnel bu hareketin ardından direkt kırmızı kartını çıkardı. Kartın çıkacağını anlayan Musa, hakemden özür dilese de karar değişmedi.



Stephane M'bia cezalı

Trabzonspor'un Osmanlıspor ile oynadığı maçta sarı kart gören orta saha oyuncusu Stephane M'bia cezalı duruma döştü. Dünkü karşılaşmada ligdeki 4. sarı kartını gören Kamerunlu futbolcu, bordo-mavili takımın gelecek hafta Torku Konyaspor ile Trabzon'da oynayacağı maçta forma giyemeyecek.



Cardozo 4 maç sonra Mehmet Ekici döndü

Trabzonspor'da Oscar Cardozo 4, Mehmet Ekici ise 1 maç sonra ilk onbirde sahaya çıktı. Sezonun ilk haftasındaki Bursaspor maçında onbirde sahaya çıkan, geçen sezonun golcüsü Cardozo, daha sonra oynanan 4 maçta yedek soyunmuştu. Akhisar Belediye ve Kayserispor maçlarında oyuna sonradan giren ve birer gol atan tecrübeli oyuncu böylece 4 hafta sonra Osmanlıspor karşısında 11'de sahaya çıktı. Sakatlığı nedeniyle geçen hafta oynanan Galatasaray derbisinde forma giymeyen Mehmet Ekici de bir haftalık aradan sonra yeniden 11'e döndü.



Şota'dan derbi kadrosuna ayar

Trabzonspor'da kadro istikrarını yakalamaya çalışan teknik direktör Şota Arveladze, Osmanlıspor karşısında sahaya farklı kadro sürdü. Sakatlıkları nedeniyle oynamayan Okay'ın yerine Mehmet Ekici'ye şans veren Gürcü çalıştırıcı, savunmanın solunda ise Constant'ın yokluğunda Alper'i görevlendirdi. Ligde son 4 maçın tamamında forma giymesine rağmen henüz gol atamayan N'Doye'nin yerine ise bu sezon genelde kulübede oturan Cardozo forma giydi. Sakat olan Bosingwa, Bourceanu, Constant, Okay, Sefa ve Deniz'de kadroda yer almadı.



Osmanlı motifleri

Osmanlıspor, Trabzonspor maçı her haliyle karşılaşmanın oynandığı Osmanlı Stadı'nın ismine yakışır görüntülere sahne oldu. Stat çevresi Osmanlı motifleriyle donatılırken, giriş kapısının iki yanındaki yeniçeri heykelleri farklı bir görüntü verdi. Öte yandan maç öncesi konser veren Ankara Büyükşehir Belediye Mehteran Takımı, maç oynanırken de marşlar çaldı.



Onur'a büyük sevgi

Trabzonsporlu taraftarlar, maç öncesi futbolculardan en büyük ilgiyi kaptan ve kaleci Onur'a gösterdi. Hafta boyunca oynayıp oynamayacağı tartışılan milli kalecinin yerine Esteban'ın kaleye geçmesi beklenirken, Onur yine takımın başında sahaya çıktı. Tecrübeli file bekçisini maç öncesi iki kez tribünlere çağıran taraftarlar moral verdiler.



Tribünler boş kaldı

Osmanlı-Trabzonspor karşılaşmasında bordo-mavili taraftarları kendilerine ayrılan yeri tamamen doldururken, ev sahibi ekibin tribünlerinde büyük boşluklar oluştu. Maçı sadece 4 bin 484 taraftar izlerken, yaklaşık 3 bin bordo-mavili taraftar ise stada giremedi.



Marin'den buruk siftah

Trabzonspor'un yeni transferi Marko Marin, maçın 85. dakikasında farkı 2'ye indiren golü kaydetti ve bordo-mavili forma ile ilk resmi golünü atmış oldu.


#Osmanlıspor
#Trabzonspor
#Osmanlı-Trabzonspor
9 yıl önce