|

Türk derbisini kazanan Eczacıbaşı finalde

Polonya'da düzenlenen 2015 CEV Denizbank Final Four'da VakıfBank'ı 3-1 mağlup eden, Eczacıbaşı VitrA adını finale yazdırdı. Turuncu-Siyahlılar finalde İtalya'Nın Unendo Yamamay ekibiyle karşılaşacak.

Yeni Şafak
21:33 - 4/04/2015 Cumartesi
Güncelleme: 18:37 - 4/04/2015 Cumartesi
IHA

Karşılaşmaya Eczacıbaşı Vitra hızlı başladı. Oyunun başında seri yakalayan Turuncu-Siyahlılar bir süre skor üstünlüğünü elinde tuttu. Ardından baskısını arttıran VakıfBank farkı eritmeye başladı. Çekişmeli geçen maçta ilk seti 22-25 Eczacıbaşı VitrA aldı.


2. sete VakıfBank istekli başladı. Art arda sayılar alan VakıfBank oyunda üstünlük kurmayı başardı. Farkı hızlıca açan VakıfBank bu seti 25-16 kazanarak durumu 1-1 yaptı.


3. set karşılıklı sayılarla başladı. İki takım da öne geçmek için büyük çaba harcarken bu setin galibi 22-25'lik skorla Eczacıbaşı VitrA oldu ve 2-1 öne geçti.


Etkili oyununu sürdüren Eczacıbaşı VitrA son sete de ağırlını koyarak farkı hızla açmaya başladı. Seri yakalan Eczacıbaşı VitrA, farkı 5 sayıya kadar çıkardı. Maçın devamında Eczacıbaşı VitrA oyundan düşünce, VakıfBank farkı eritmeye başardı. Çekişmeli geçen seti Eczacıbaşı VitrA 22-25 alarak durumu 3-1 yaptı ve finale yükseldi.


Final mücadelesinde yarın Unendo Yamamay Busto ile Eczacıbaşı VitrA karşı karşıya gelecek.



SALON

: Azoty Arena


VAKIFBANK

: Gözde xx, Castro De Paula xx, Vasileva x, Robin De Kruıjf xx, Milena Rasic xx, Güldeniz x, Costangrande x, Çağla xx


ANTRENÖR

: Giovanni Guidetti


ECZACIBAŞI VİTRA

: Bethania Pena xx, Seyma xx, Asuman x, Larson-Burbach xx, Esra xx, Neslihan xxx, Poljak x, Gözde xx


ANTRENÖR:

Giovanni Caprara


SETLER:

22-25, 25-16, 22-25, 22-25

#voleybol
#final four
#dörtlü final
#cev şampiyonlar ligi
#vakıfbank
#eczacıbaşı vitra
9 yıl önce