|

Türkiye her zaman güçlüdür

Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar ile Afyon Motor Sporları Merkezi’ni gezen Dünya Şampiyonu eski milli motosikletçi ve AK Parti Milletvekili Kenan Sofuoğlu, “En güzel organizasyonları Türkiye’ye getirebiliyoruz. Buradan dünyaya vereceğimiz mesaj çok önemli” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 16/08/2018 Perşembe
Güncelleme: 04:54 - 16/08/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Kenan Sofuoğlu: En güzel organizasyonları Türkiye’ye getirebiliyoruz. Buradan dünyaya vereceğimiz mesaj çok önemli
Kenan Sofuoğlu: En güzel organizasyonları Türkiye’ye getirebiliyoruz. Buradan dünyaya vereceğimiz mesaj çok önemli

Dünya şampiyonu eski milli motosikletçi ve AK Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu ile Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Başkanı Bekir Yunus Uçar, Afyonkarahisar Belediyesi’nin ev sahipliğinde 1-2 Eylül tarihlerinde organize edilecek Dünya Motokros Şampiyonası öncesi Afyon Motor Sporları Merkezi’ni gezdi. Dünyanın en iyi motokros yarışçılarının 2 hafta sonra Türkiye’ye geleceğini ifade eden Sofuoğlu, “Bir eksiğin olmaması gerekiyor. Tabii ki belediyenin emeği çok büyük ama federasyonumuzunki bence en büyük başarı. Çünkü organizasyonu ayarlayıp, bu anlaşmaları sağlayıp, kabul ettirmek, Türkiye’yi o şampiyonanın içine dahil etmek kolay bir şey değil. Beş sporcumuz da Türkiye’yi temsilen burada yarışacak. İnşallah önümüzdeki yıl gençlerin yarışabildiği dünya şampiyonası gelecek Afyonkarahisar’a” dedi. Şampiyonada hiçbir aksaklık yaşanmaması için gerekli tedbirleri aldıklarını anlatan Sofuoğlu, “Dışarda hakkımızda ileri geri konuşuluyor ama insanlar gelip görecekler. Türkiye her zaman güçlüdür. Türkiye’de her şey mümkün. En güzel parkurları yapabiliyoruz. En güzel organizasyonları Türkiye’ye getirebiliyoruz. Bu anlamda bizim buradan dünyaya vereceğimiz mesaj çok önemli. Elimizde güzel bir fırsat var. İnşallah bu fırsatı da Afyonkarahisar’da gösterme imkanı bulacağız” açıklamasında bulundu.


GÜÇLÜ BİR LİDERİMİZ VAR

Dünya Ralli Şampiyonası’nın da 2 hafta sonra Marmaris’te yapılacağını anımsatan Sofuoğlu, “Türkiye, motor sporlarında güzel adımlar atıyor. Şu anda Düzce’de Motosiklet Pist Yarışları’nın yapılabilmesi için hazırlanan parkurla uğraşıyorum. Buraya gelecek sporcuları Avrupa’dan tanıyorum. Yani ismini kolay kolay duyamayacağınız, ya da yanına kolay kolay ulaşamayacağınız sporcular. Dünyanın en değerli sporcuları 2 hafta sonra Afyonkarahisar’da olacak” ifadelerini kullandı. Bir basın mensubunun, “Döviz üzerinden Türkiye’ye bir operasyon yapılmaya çalışılıyor. Bu dönemde böyle büyük bir organizasyonun Türkiye’de düzenlenmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?” şeklindeki sorusu üzerine Sofuoğlu, “Beklendik bir durum değildi. Bunun üstesinden gelebilecek güçlü bir hükümetimiz, güçlü bir liderimiz, güçlü bir ekonomi bakanımız var. Şu an işlerin biraz daha iyiye gittiğini hepimiz görüyoruz” değerlendirmesinde bulundu.


GÜCÜMÜZÜ HAYKIRACAĞIZ

TMF Başkanı Bekir Yunus Uçar ise yaptığı açıklamada Dünya Motokros Şampiyonası’nı çok önemsediklerini dile getirdi. Organizasyonun yaklaşık 5 milyon liralık bir ekonomik getirisi olacağını öngördüklerini ancak yaşanan ekonomik durumun bazı değişikliklere sebep olabileceğini aktaran Uçar, “Bu şampiyona başta Afyonkarahisar’ın, Türkiye’nin ve Türk insanının organizasyon gücünü tüm dünyaya haykıracağı bir pencere. Bu pencereden en güçlü, en güzel sesi tüm dünyaya hep beraber haykıracağız” şeklinde konuştu.

#TMF
#Türkiye Motosiklet Federasyonu
#Bekir Yunus
6 yıl önce