|

Türkiye rüzgarı

Karatenin Şampiyonlar Ligi olarak kabul edilen ve İstanbul'da 6. kez düzenlenen Karate 1 Premier League'de, Türk sporcular 9 altın, 5 gümüş ve 11 bronz madalya kazanarak zirvede yer aldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/09/2016 Pazartesi
Güncelleme: 22:05 - 4/09/2016 Pazar
Yeni Şafak

Dünya Karate Federasyonu'nun önemli organizasyonları arasında yer alan ve Karatenin Şampiyonlar Ligi olarak tanımlanan Karate 1 Premier League sona erdi. İstanbul'un altıncı kez ev sahipliği yaptığı organizasyonda 42 ülkeden 139'u kadın, toplam 368 sporcu mücadele etti. WOW Hotel Convention&Center'da düzenlenen turnuvada Türkiye, dokuz altın, beş gümüş ve 11 bronz toplam 25 madalya kazanarak büyük bir başarının altına imza attı.



İKİ TAKIMIMIZ BİRDEN KÜRSÜDE


Takım kata finallerinde erkek ve bayan ekiplerimiz aynı anda kürsüye çıktı. Bayan takım katada Anan isimli katayı çizen Dilara Bozan, Gizem Şahin ve Rabia Küsmüş ekibi Makedonya'yı 5-0 mağlup etmeyi başardı. İki Türk ekibinin karşılaştığı erkek takım katada Gankaku kata ile tatamiye çıkan Ali Sofuoğlu, Metin Sofuoğlu ve Gökay İlgezdi ekibi, Goju Shiho Sho kata ile mücadele veren Emre Vefa Göktaş, Cengizhan Koca ve Yusuf Yağız Ücebakan ekibini 5-0 geçerek kupanın sahibi oldu. Bayanlarda ilk madalya 68 kiloda Büşra Şeyda Turan'dan gelirken, 84 kiloda Uğur Aktaş ve +84 kiloda da Enes Erkan zirveyi kimseye kaptırmadı. Bayanlarda ise +68 kiloda Meltem Hocaoğlu, gümüş madalyada kaldı. Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, organizasyonu başarılı şekilde tamamladıklarını belirterek, "Sporcularımız bir kez daha dünya karatesinde önemli bir konumda olduğumuzu gösterdiler" dedi.



#Karate
#Dünya Karate Federasyonu
8 yıl önce