|

Ulusoy'a kapılar kapalı

Van Büyükşehir Belediyespor, Yeni Diyarbakırspor, Diyarbakır BB, Cizrespor ve Kahramanmaraş BB kulüp başkan ve temsilcileri Haluk Ulusoy’un ‘Destek deklarasyonu yayınlayın’ talebini geri çevirdi. Bu kulüplerden bazıları “Demirören’in federasyonundaki Nihat Özdemir ile de görüşeceğiz” derken bazıları da Demirören’i desteklediklerini söyledi.

Yeni Şafak
04:00 - 22/06/2015 Pazartesi
Güncelleme: 10:45 - 22/06/2015 Pazartesi
Diğer

Türkiye Futbol Federasyonu'nun 25 Haziran'da yapılacak seçimli genel kuruluna aday olması için 60 imzayı toplayamayan, elinde bulunan imzaların desteğini de kaybeden Haluk Ulusoy, dün de umduğunu bulamadı. Süper Lig, PTT 1. Lig kulüplerinden olduğu gibi 2. Lig ve 3. Lig kulüplerinden de destek görmeyen Ulusoy, Güneydoğu'dan da eli boş döndü.



Önceki gün aralarında eski Diyarbakırspor Başkanı Adnan Ötüken'in de bulunduğu bazı kurmaylarıyla Diyarbakır'a gidip, TFF seçiminde oy kullanma hakkını bulunan Van Büyükşehir Belediye, Yeni Diyarbakır, Diyarbakır Büyükşehir Belediye, Cizrespor ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor'un başkan ve temsilcileriyle bir araya gelen Ulusoy, bu kulüplerden kendisine destek istedi. Ulusoy, “Beni desteklediğinizi belirten deklarasyon yayınlayın" dedi ancak reddedildi.



Maddi destek talebinde bulundu ama...

Güneydoğu'daki zirvede bölgedeki takım sayısını artırmak için özel çaba sarf edeceğinin sözünü veren Ulusoy'un ayrıca, bu kulüp temsilcilerine çok ciddi maddi kaynak sağlama sözünü de verdiği belirtildi. Ulusoy, verdiği sözün karşılığında da bu kulüplerden, kendisini destekleyeceklerini ve kendi lehine oy vereceklerini dile getiren bir deklarasyon talebinde bulundu.



Ulusoy'un ardından söz alan 5 kulüp yöneticisi, hiçbir şekilde destek deklarasyonunda bulunmayacaklarını ayrıca Yıldırım Demirören federasyonunda olması kesinleşen Nihat Özdemir'in yarın Diyarbakır'a geleceğini ve onunla da görüşüp kararlarını vereceklerini belirtti. Bu kulüplerden bazıları da, "Biz Yıldırım Demirören'i destekliyoruz. Kendisine aday olması için imza da gönderdik" ifadelerini kullandı.



Adaylıktan çekilebilir

Ulusoy, tıpkı Ege ve Orta Anadolu'da olduğu gibi Doğu ve Güney Doğu'da da 2 ve 3. lig kulüplerinden beklediği desteği bulamadı.


60 delege şartını yerine getirmekte bir hayli zorlanan Ulusoy'un, birlikte hareket ettiği arkadaşlarıyla son bir görüşme daha yaptıktan sonra adaylıktan çekilme kararı alması bekleniyor.


#Türkiye Futbol Federasyonu
#Yıldırım Demirören
#Haluk Ulusoy
9 yıl önce