|

Utaka'nın gözü krallıkta

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Sivasspor'un yeni transferi Nijeryalı forvet John Utaka, kırmızı-beyazlı forma altında gol krallığı sevinci yaşamak istiyor.

Aa
00:00 - 24/08/2013 Cumartesi
Güncelleme: 12:14 - 24/08/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Utaka'nın gözü krallıkta
Utaka'nın gözü krallıkta

Sezon başında Fransa'nın Montpellier takımından transfer edilen Utaka, yaptığı açıklamada, Sivasspor'da çok mutlu olduğunu söyledi. Takımdaki arkadaşlık ortamının güzel olduğunu belirten Utaka, "Sivasspor'a alıştım. Burada bana iyi davranıyorlar ve çok misafirperverler. Bütün arkadaşlarımın yaklaşımları çok güzel, kendimi evimde gibi hissediyorum" dedi.

Kırmızı-beyazlı ekibe transferinde Brezilyalı teknik adam Roberto Carlos'un büyük etkisinin olduğunu ifade eden Utaka, "Roberto Carlos, karakter ve hoca olarak gerçekten çok müthiş bir kişi. Hepimiz onun burada varlığını hissediyoruz. Takımımız onunla çok iyi çalışıyor. Transferimde de etkisi oldu" diye konuştu.

Carlos'un, Avrupa kupalarına katılmak gibi önemli bir hedef belirlediğini ve takım olarak bu hedefe ulaşmayı amaçladıklarını belirten Utaka, şunları söyledi:

"Hocamızın bu fikrine katılıyoruz ve bu takımla bunu başarabiliriz. Futbolda zaten ne olacağı hiç belli olmaz. Hocamız, Şampiyonlar Ligi'ni, Avrupa liglerini çok yakından tanıyan bir insan. Yıllarca o liglerde oynamış ve kupalar kaldırmış. Bu yüzden ne yapılması gerektiğini çok iyi biliyor. Bize de bunları çok iyi şekilde aktarıyor. Biz de hocamızın fikirlerinin bilincindeyiz, hepimiz ona göre çalışıyoruz. Hedeflerimize ulaşabiliriz."

Hedefi gol krallığı

Mısır Premier Ligi'nde 2000-2001 sezonunda gol krallığı sevinci yaşayan Utaka, Sivasspor'da da gol krallığı sevinci yaşamak istediğini dile getirerek, "Gol kralı olma gibi bir isteğim var. Rakam veremem ama en fazla golü atıp, gol krallığına gitme gibi bir hedefim var" diye konuştu.

Futbola 1997 yılında ülkesindeki Enugu Rangers takımında başlayan Utaka, kariyerinde Arab Contractors, Ismaily, Al-Sadd, Lens, Rennes ve Portsmouth takımlarının formasını giydi.

Son olarak Fransa'nın Montpellier takımında top koşturan Utaka, 43 kez giydiği Nijerya Milli Takımı formasıyla 6 defa gol sevinci yaşadı.

11 yıl önce