|

Van Persie’den şaşırtan sözler

Fenerbahçe’de yaşadığı sorunları kafaya takmak için 'fazla genç' olduğunu söyleyen yıldız oyuncu, “Gençken hayatınızdaki her şey, başkaları ile aranda geçen olaylar ve edindiğin tecrübelerdir. Yaşlandığınızda, işler değişiyor. Artık sen sadece bir futbolcu değilsin, aynı zamanda bir baba ve kocasın” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 11/10/2015 Pazar
Güncelleme: 10:18 - 11/10/2015 Pazar
Yeni Şafak

Fenerbahçe'nin Hollandali yıldızı Robin van Persie, ülkesinde kulübedeki 'mutsuz' görüntüsü ve teknik direktör Vitor Pereira ile yaşadıkları üzerine ilginç açıklamalar yaptı. Fenerbahçe'deki durumu sorulan tecrübeli futbolcu, "Şöyle açıklamama izin verin. Şu anda daha 'düzenli' hissediyorum. İstanbul'daki ilk haftalarım çok telaşlıydı. Otelde kaldık, çocuklarım için her şeyi ayarlamak zorundaydım, taşınma işleri ayarlanmalıydı. Aile olarak arayıştaydık. Her şey yeniydi. Sonra çok iyi hissettiğimi fark ettim. Fit durumdayım, özgür hissediyorum. Gerçekten" şeklinde cevap verdi.



Yaşadığı sorunları kafaya takmak için 'fazla genç' olduğunu söyleyen yıldız oyuncu, "Gençken hayatınızdaki her şey, başkaları ile aranda geçen olaylar ve edindiğin tecrübelerdir. Ne dediğimi anlamışsınızdır umarım. Bir insan olarak sen, her şeyi parçaları birleştirerek yapıyorsun. Ancak yaşlandığınızda, işler değişiyor. Artık sen sadece bir futbolcu değilsin, aynı zamanda bir baba ve kocasın. Artık eve her şeyi taşıyamazsınız. Her problem nasıl hissettiğini etkilemiyor ya da nasıl davranmanız gerektiğini. Yaşlanmanın da herhalde en büyük avantajı bu" diye konuştu. Oyuncu ile röportaj yapan Algemeen Dagblad muhabiri Sjoerd Mossou ise, van Persie'nin 'harika' hissettiğini belirtmesi üzerine; "Persie'nin bu kadar mutlu olduğunu söylemesi, kulübedeki duruşuna ters düşüyor, değil mi? İçinde bulunduğu durumda harika hissettiğini söyleyebilir mi?" şeklinde yorum yaptı.



Trabzonspor'un beraat öfkesi


Trabzonspor Kulübü, futbolda şike davasında beraat kararına ilişkin olarak temyize gideceğini bildirdi. Bordo-mavili kulübün internet sitesindeki açıklamada, “Trabzonspor olarak bu hukuka aykırı ve şikecileri sadece kağıt üzerinde aklayan kararı temyiz edeceğiz. Kamuoyunda şike davası adıyla anılan davaya bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti verdiği kararla, 'Berlin'de hakimler var' sözünün benzerini 'İstanbul'da hakimler var' dedirtecek cesareti gösterememiş, Trabzon başta olmak üzere Türkiye'deki adalete karşı olan güven erozyonuna katkıda bulunmuştur" ifadelerine yer verildi. Camianın, şike sürecini kendini sorgulama fırsatı olarak değerlendirmesi gerektiğine de işaret edilen açıklamada, “Şike sürecinde hangi aşamada kimin nasıl mücadele ettiği ve etmediği üzerinde düşünülmelidir. Geleceğe yönelik dersler çıkarılmalıdır. Trabzonlu olarak bu haksızlıkla mücadeleyi birlik ve beraberlik içinde yürüteceğiz" denildi. Açıklama, Trabzonspor'un hukuksal olarak UEFA ve FIFA nezdinde girişimlerinin olduğu hatırlatılarak, “2010-2011 futbol sezonunda şike yapıldığı, şike nedeni ile Trabzonspor'un şampiyonluk kupasının elinden alındığı davada yargılanan sanıklar ve bir kısım fanatik taraftar dışında kamuoyu tarafından kabul edilmiş bir gerçektir. Bu gerçek uluslararası spor yargı kurumları tarafından da kabul görmüş ve şike yapan takımlar cezalandırılmıştır. Ancak gönüllerde tescili perçinlenen şampiyonluğumuzun resmi tescili için mücadelemiz UEFA ve FIFA nezdinde devam etmektedir. Alınan bu hukuka aykırı ve henüz kesinleşmemiş kararın devam eden mücadelemizde hiç bir etkisi olmayacak, aksine yapılan haksızlık mücadele azmimizi daha fazla kamçılayacaktır" ifadeleri kullanıldı.




#Fenebahçe
#Aziz Yıldırım
#Robin van Persie
#Trabzonspor
#beşiktaş
9 yıl önce