|

Volkan sert çıktı: Ben ne söylediğimi iyi biliyorum

Süper Kupa maçındaki hareketleri ve sonrasındaki söylemleri nedeniyle eleştirilere hedef olan Volkan Demire, 'Ne sokak köpeklerini kast ettim ne de başka bir şeyi. Tek bir kişi, tek bir amaç ve tek bir niyettir benimki. Başka yerlere çekilmesin' dedi.

Taha Güvendi
00:00 - 27/08/2014 الأربعاء
Güncelleme: 00:32 - 27/08/2014 الأربعاء
Yeni Şafak
Volkan sert çıktı: Ben ne söylediğimi iyi biliyoru
Volkan sert çıktı: Ben ne söylediğimi iyi biliyoru

Süper Kupa'da Felipe Melo ile yaşadığı diyaloglar sonrası FB TV'ye olay açıklamalar yapan F.Bahçe kalecisi Volkan Demirel, sosyal medya hesabından bir açıklama daha yaptı; yanlış anlaşılmalara değindi. Ağır eleştiriler alan tecrübeli kaleci, 'Açıklamamdan dolayı rahatsız olan, farklı yerlere çeken veya laf olsun diye sanal alemde aklına geleni yazanlara bu yazım. Ben nereye ne söylediğini çok iyi bilen biriyim ve ne kadar ağır şeyler yaşadığımı bir ben bilirim. Tek bir kişi, tek bir amaç ve tek bir niyettir benimki, başka yerlere çekilmesin. Ne sokak köpeklerini kast ettim ne de başka bir şeyi' ifadelerini kullandı; sözlerinin Melo'ya olduğunu açık açık dile getirdi.

TERBİYE VERMEYE ÇALIŞMASINLAR

Kendisine yöneltilen ağır ithamlar nedeniyle kanuni işlem başlatacağını kaydeden Volkan, 'Bana terbiye vermeye çalışanlar önce kendi yazdıklarına baksınlar' diye mesajını bitirdi. Milli kaleci, Süper Kupa finali sonrasında FB TV'ye 'Belediye gereksiz sokak köpeklerini zehirlesin. Yoksa olmayacak, bana kalacak bu iş. Ben de ceza alırım diye korkuyorum' açıklamasını yapmıştı. Dün akşam yeniden FB TV'ye açıklama yapan Volkan, futbolcuların saha içinde neler yaşadığını kimsenin bilmediğini vurgulayarak, 'Melo ile yaşadıklarımız doğru değil. Tasvip etmiyoruz hiçbir şekilde. Bana bir şey yapılıyor ki ben de bunun karşılığında bir şeyler yapıyorum. Benim de köpeklerim var. Oradaki ifadelerim bir kişiye odaklıydı. O kişi de zaten seviyor kendini o şekilde ifade etmeyi. Bunlar futbolun içinde olan şeyler' diye konuştu.

Melo susuyor!

Daha önceki olaylarda Volkan'a cevap vermek için sosyal medyayı kullanan G.Saraylı Felipe Melo, bu kez suskun kaldı. Brezilyalı yıldız, 'Volkan'ı ciddiye almıyorum. Kesinlikle cevap vermeyeceğim' dedi.

Volkan'ın yaptığı terbiyesizlik
'Türkçemizde imam ve cemaat etkileşimini anlatan güzel bir deyim vardır. Anlı şanlı Fenerbahçe yöneticisi terbiye sınırlarını zorlayan beyanatlar verirse, ondan yüz bulan oyuncusu da alenen terbiyesizliği ele alır'

Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel'in Felipe Melo aleyhine yaptığı açıklamalara G.Saray Basın Sözcüsü Şükrü Ergün cevap verdi. Volkan'ın hareketinin ve açıklamalarının tek sorumlusunun F.Bahçe Genel Sekreteri Mahmut Uslu olduğunu kaydeden Ergün, olayların fitilini bu açıklamaların ateşlediğini öne sürdü. Volkan'ın mutlaka cezalandırılması gerektiğini kaydeden Ergün, 'Galatasaray kupa kazanır, kaybeder; Fenerbahçe kazanır, kaybeder, bunlar hayatın akışı içinde olan doğal şeyler. Bunlara, sonuçlara fazla takılmıyoruz. Asıl önemli olan maçın içinde ve sonrasında olan şeyler. Volkan olayına şuradan bakmak lazım. Türkçemizde imam ve cemaat etkileşimini anlatan güzel bir deyim vardır. Anlı şanlı Fenerbahçe yöneticisi terbiye sınırlarını zorlayan beyanatlar verirse, ondan yüz bulan oyuncusu da alenen terbiyesizliği ele alır' ifadelerini kullandı.

AŞAĞIDAN BİR SES GELİYOR AMA…

Bu seviyesizliğin ve terbiyesizliğin muhatabı olmayı reddettiklerini kaydeden G.Saray yöneticisi, 'Volkan'ın yaptığı alenen terbiyesizlik. Bunun savunulacak tarafı olamaz. Volkan bu hareketleri ve söylemleri sonrasında hem Futbol Federasyonu hem de kulübünden ceza alacak mı, hep birlikte göreceğiz' sözleriyle olayın takipçisi olacaklarını gözler önüne serdi. Ergün, Mahmut Uslu'nun sözleri için 'Aşağılardan bir ses geliyor ama o seviyeden gelen sesleri ben duymuyorum' dedi.

Ağır ceza kapıda!

F.Bahçe kalecisi Volkan Demirel'i ağır cezalar bekliyor. Karşılaşma sonrasında Melo'ya yönelik ağır sözler kullanan milli kaleci, Disiplin Talimatı'na göre en az 2, en çok 6 maçtan men edilebilir. Ayrıca elini şortunun üzerine getiren Volkan'ın sportmenliğe aykırı bu hareketi de başına iş açacak cinsten. Bu hareketin karşılığı ise en az 1, en çok 3 maç. İki olayın birlikte değerlendirmesiyle Volkan'a en az 3 maç ceza çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Gurur duyabiliriz
Galatasaray'a karşı uzun zamandır kazanamadıklarını ve derbiyi 11 kişi bitiremediklerini hatırlatan F.Bahçeli Kuyt, 'F.Bahçe ortaya koyduğu oyunla gurur duyulabilir' dedi

Fenerbahçe'nin yıldız ismi Dirk Kuyt, Galatasaray karşısında aldıkları zaferi hak ettiklerini kaydetti. Tek üzülecekleri şeyin maçı 90 dakika içerisinde bitirememek olduğunu kaydeden Hollandalı yıldız, 'Fenerbahçe, ortaya koyduğu oyunla gerçekten gurur duyabilir' dedi. Kuyt, finali şöyle özetledi: 'Maçtan önce belki 90 dakika belki de uzatmalara penaltılara kalabilir' diye konuşmuştuk. Bazen 120 dakika oynamanız da fark etmez, kaç dakika oynadığınız önemli değildir, en önemlisi kazanmaktır. Gerçekten çok iyi bir oyun ortaya koyduk. Uzun zamandır G.Saray'a karşı 11 kişi tamamlayamıyorduk maçları. Uzun zaman sonra G.Saray'a karşı 11 kişi tamamladık. Bu da bir yönüyle takımın artılarından biriydi.'

EMENİKE: KAZANMAYI HAK ETTİK

Fenerbahçe'nin golcü oyuncularından Emenike ise şunları söyledi. 'Tüm maçı kontrol eden taraf bizdik, sadece 90 dakika içerisinde golü bulmayı başaramadık. Kazanmayı hak ettik. Sezon içerisinde kendimizi geliştirmemiz adına çok önemliydi.'

En iyiler de gol kaçırıyor

Fenerbahçe'nin başarılı oyuncularından Gökhan Gönül, Galatasaray derbisinde çok gol kaçıran takım arkadaşı Emenike için, 'Dünyanın en iyileri de gol kaçırıyor' yorumunu yaparak 'Emenike de en iyilerinden biri' deyince Nijeryalı yıldız, 'Gökhan her şeyi söyledi. Bana söz bırakmadı' ifadesiyle takım arkadaşına teşekkür etti. Volkan'ın kurtarışlarının önemine dikkat çeken Emenike, maçın adamı olarak Bekir'i seçti.

G.Saray TFF'ye gidiyor
Sarı-kırmızılılar, F.Bahçe kalecisi Volkan'ın ismini vermeden maçta yaptıklarının 'insani' olmadığını vurguladı ve en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti

G.Saray, Volkan'ın en ağır ceza alması için TFF'ye başvuracağını açıkladı. Kulübün internet sitesinde Volkan'ın adı verilmeden yapılan açıklamada, 'Soma kur- banlarının yakınlarına yardım gibi 'insani' bir amaç doğrultusunda yapılan maç sırasında ve sonrasında; rakip takımın bir oyuncusunun, hiçbir 'insani' değerle bağdaşmayan eylem ve söylemleri nedeniyle, TFF Disiplin Talimatı uyarınca cezalandırılması amacıyla, G.Saray Hukuk Kurulu, olağanüstü toplanarak, şikayet başvurusuyla ilgili dosyanın hazırlığına başlamıştır' ifadeleri kullanıldı.

F.Bahçe'den jet yanıt

Sarı-kırmızılı kulübe F.Bahçe'nin yanıtı gecikmedi. Sarı-lacivertliler resmi internet sitesinden yaptığı çıklamada, 'Futbol takımlarının, F.Bahçemiz karşısındaki aciz ve umut vermeyen oyununu unutturmanın ya da saklamanın en son yolu F.Bahçe'nin değerleri ve oyuncularını tartışmaya açmak cüretkârlığıdır. Unutmayın siz sadece gündemi değiştirebilirsiniz. Oysa biz sizi değiştireceğiz' denildi.

İstifa yok gözdağı var!

Sarı-kırmızılı kulüpte maç sonrası geç saatlerde Mehmet Cibara, Mehmet Karlı ve Necati Demirkol'un istifa ettiği haberleri yayıldı. Başkan Ünal Aysal'a istifaların ulaşmadığı öğrenilirken, yöneticilerin istifa etmediği gözdağı verdikleri belirtildi.

Kadlec: Nereye vuracağıma konsantre oldum

Son penaltıyı atarak F.Bahçe'ye kupayı getiren Michael Kadlec, 'Sadece nereye vuracağıma konsantre oldum' dedi. Konsantrasyonunu kaybetmediğini kaydeden Çek yıldız, 'Raul'un penaltısını dikkatle izledim, sıra bana gelince de gerekeni yaptım' dedi. Bu arada sakatlanan Alves'in Karabük maçında oynamayacağı açıklandı.

٪d سنوات قبل