|

Ya Shaqiri ya Melo

Sarı-kırmızılılar, Shaqiri için 8,5 milyon euro önerdi. İsviçre'den olumsuz bir cevap gelmesi halinde G.Saray, Juventus'tan sezon başında kiraladığı Brezilyalı futbolcunun bonservisini alacak

Abdullah Eğilmez
00:00 - 13/01/2012 Cuma
Güncelleme: 23:46 - 12/01/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Ya Shaqiri ya Melo
Ya Shaqiri ya Melo

G.Saray, Basel'de oynayan Xherdan Shaqiri için temaslarını sürdürüyor. Teknik direktör Fatih Terim'in alınmasını çok istediği futbolcu için 15 milyon eurodan kapıyı açan Basel'ih 13 milyon euroya kadar indiği, sarı-kırmızılı ekibin teklifinin ise 8.5 milyon euro olduğu belirtildi. Son yapılan görüşmede ise G.Saray'ın “Bu sezon Şampiyonlar Ligi'ne kalırsak rakam 10 milyon euro olur” şeklinde bir madde ile yeni teklif sunduğu belirtildi. Sezon başında 13 milyon euro satın alma opsiyonu ile Juventus'tan G.Saray'a kiralanan Felipe Melo içinde girişimler yapmaya hazırlanan G.Saraylı yöneticilerin, Shaqiri transferinin gerçekleşmesi durumunda Melo'nun 13 milyon euro satın alma opsiyonunu sezon sonuna atacak.

2 DEV DE SIRAYA GİRDİ

İsviçre basını, Shaqiri'nin transferinde önceliğin Bayern Münih ve Manchester United olduğunu ileri sürdü. Basel Sportif Direktörü George Heitz, Der Bund gazetesindeki röportajda, Şampiyonlar Ligi'nde üst tura yükseldiklerini hatırlatarak, Shaqiri'yi satmayı düşünmediklerini vurguladı. Transferin her zaman sürprizlerle dolu olduğunu belirten Heitz, “Alman, İngiliz kulüplerinden teklifler aldık” diye konuştu.


Galatasaray'da aradığımı buldum

Brezilyalı Felipe Melo, G.Saray' da aradığını bulduğunu söyledi. FIFA'nın internet sitesindeki röportajda Melo, G.Saray'ı tercihiyle ilgili soruya, “Juventus Avrupa'da yoktu. Yine büyük bir kulüp olan G.Saray'a geldim. Herkes bana neden G.Saray'a geldiğimi soruyor. Ancak burada aradığımı buldum. Taraftarlarla çok iyi bir ilişkilerim var” yanıtını verdi.


Karabükspor mesaisi sürüyor

Galatasaray, sahasında oynayacağı Kardemir Karabükspor maçı hazırlıklarını basına kapalı olarak sürdürdü. Futbolcular idman sonunda idmanı izlemeye gelen engelli taraftarlarla fotoğraf çektirdi.


12 yıl önce