|

Yabancı Alex Telles yerli Tarık Çamdal

Brezilyalı sol bekin menajeri, G.Saray'ın teklifini doğruladı; oyuncunun da gönlünün sarı-kırmızılı takımdan yana olduğunu belirtti. Avrupa'da oynamanın her futbolcunun hayali olduğunu belirten Telles ise, 'Özellikle G.Saray'da oynamayı herkes ister' dedi.

Taha Güvendi
00:00 - 20/12/2013 Cuma
Güncelleme: 00:56 - 20/12/2013 Cuma
Yeni Şafak
Yabancı Alex Telles yerli Tarık Çamdal
Yabancı Alex Telles yerli Tarık Çamdal

Galatasaray'ın uzun zamandır bu yana sol bekte yaşadığı sıkıntı devre arasında yapılacak transferler ile çözülecek. Teknik direktör Roberto Mancini'nin raporu doğrultusunda çalışan sarı-kırmızılı yönetim, bir yandan yurt dışında arayışlarına devam ederken, yurt içinde de temaslarını sürdürüyor. Brezilya ekibi Gremio'da oynayan sol bek Alex Telles için G.Saray'ın teklifte bulunduğu iddiası hem Brezilya hem de Avrupa medyasında geniş yer bulurken, menajeri Fernando Otto da transferi doğruladı.

DROGBA VE SNEİJDER ETKİSİ

Henüz futbolcuyla direkt temasa geçilmese de kulübe yapılmış bir teklif olduğunu kaydeden Otto, 'İlk önce bonservis bedeli konusunda anlaşma sağlamaya çalışıyorlar' açıklamasını yaptı.

Alex için İtalya'dan Napoli, Almanya'dan Leverkusen ve İngiltere'den de iki kulüpten teklif aldıklarını hatırlatan Otto, ancak futbolcunun gönlünün G.Saray'dan yana olduğunu, çünkü bu kulüpte Drogba ve Sneijder gibi futbolcuların bulunduğunu belirtti.

TEK SORUN LİBERTADORES

G.Saray'ın Şampiyonlar Ligi'nde bir üst tura çıkarak kalitesini ispatladığını da kaydeden Otto, 'Şimdilik bu transferin önündeki tek sorun Gremio'nun bu futbolcuyu Copa Libertadores'e saklamak istemesi' dedi. Genç futbolcu da Brezilya basınına yaptığı açıklamada, 'Avrupa'da oynamak her futbolcunun hayalidir. Özellikle G.Saray'da oyhnamayı herkes ister' şeklindeki sözleriyle transferi kuvvetlendirdi.

TARIK'TA MAKAS DARALIYOR

Kadrosuna katacağı yerli isimler için büyük bir harekâta hazırlanan sarı-kırmızılılar, Eskişehirspor'da forma giyen Tarık Çamdal'ın transferinde sona yaklaştı. 1,5 milyon Euro karşılığında takıma kazandırılmak istenen genç futbolcu için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

2. bomba Biabiany

İtalyanların Tuttomercatoweb adlı internet sitesinde yer alan haberde Galatasaray'ın daha önce de gündeme gelen Jonathan Biabiany için somut adımlar attığı kaydedildi. Haberde, Galatasaray teknik direktörü Roberto Mancini'nin mutlaka kadrosunda görmek istediği 25 yaşındaki futbolcu için sarı kırmızılı kulübün Parma ile temasa geçtiği ve Ocak ayındaki ara transfer döneminde bombayı patlatmaya hazırlandığı ifade edildi. Parma Kulübü Başkanı Tommaso Ghirardi, geçtiğimiz günlerde oyuncusunu satmayı düşünmediğini açıklamasına rağmen iyi bir teklifle transferin gerçekleşebileceği öne sürüldü.

KOLAY KOLAY MAÇ KAÇIRMIYOR

Bu sezon Serie A'da sadece 2 maçı kaçıran Fransız kanat oyuncusu, 14 maçta oynadı ve 1 gol atıp 1 de asist yaptı. Biabiany, 2011-2012 sezonundan itibaren Parma'nın vazgeçilmez isimlerinden biri olurken, son 3 sezonda Serie A'da sadece 7 maçta sahaya çıkmadı. Serie A'da toplam 9 gol atıp 16 da asistlik performans sergileyen yıldız oyuncu, profesyonel kariyerine başladığı İnter'in dışında Modena ve Sampdoria formaları da giydi, Fransa U-21 Milli takımında ise 6 maça çıkıp 2 gol kaydetti.

Alex adaşına referans oldu

Fenerbahçe'nin eski yıldızı Alex de Souza, Brezilya'dan tanıdığı, Galatasaray'a transfer olacağı iddia edilen Alex Telles hakkında olumlu konuştu. Brezilyalı yıldız, twitter üzerinden Gremio'lu futbolcuyu soran bir Galatasaray taraftarına, 'O Brezilya Ligi'nin en iyi sol beki' cevabını verdi. Birçok G.Saraylı bu cevabı retweetledi.


11 yıl önce