|

Yenilmezlerin çarpışması

DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali'nde iki temsilcimiz Fenerbahçe Grundig ile VakıfBank bugün saat 16.30'da final için karşı karşıya gelecek. İtalya'ya namağlup olarak gelen iki temsilcimizden kazanan yarın şampiyonluk için parkeye çıkacak. Günün diğer maçında Pomi Casalmaggiore ile Dinamo Kazan saat 19.30'da kozlarını paylaşacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/04/2016 Cumartesi
Güncelleme: 00:10 - 9/04/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Voleybolda Kadınlar DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi'nde 2015-2016 sezonunun şampiyonu, İtalya'nın Montichiari kentinde bugün başlayacak ve iki gün sürecek Dörtlü Final maçlarıyla belli olacak. İtalyan temsilcisi Pomi Casalmaggiore'nin ev sahipliğinde, Pala George'ta gerçekleştirilecek organizasyonda, Türkiye'den Fenerbahçe Grundig ve VakıfBank, Rusya'dan ise Dinamo Kazan mücadele edecek. Dörtlü Final'in ilk maçında iki Türk ekibi karşı karşıya gelecek. Fenerbahçe Grundig ile VakıfBank, bugün saat 16.30'da başlayacak mücadelede finale çıkabilmek için kozlarını paylaşacak. Organizasyonun ikinci maçında ise ev sahibi Pomi Casalmaggiore ile Dinamo Kazan ekibi karşılaşacak. Bu maç da saat 19.30'da başlayacak. Tek maç eleminasyon sistemine göre yapılacak müsabakalar sonunda galip gelen takımlar, yarın şampiyonluk için mücadele etme hakkı kazanacak. Yenilen ekipler ise üçüncülük mücadelesinde karşı karşıya gelecek.



İKİSİ DE GRUPLARDA FİRE VERMEDİ


Bugün finale çıkma mücadelesi verecek olan iki temsilcimiz de Dörtlü Final'e namağlup geldiler. Atom Trefl, Igor Gorgonzola ve Calcit ekipleriyle yer aldığı B Grubu'nu 6 galibiyetle tamamlayan VakıfBank, 12'li play-off etabında ise son şampiyon Eczacıbaşı VitrA'yı 3-2 ve 3-0'lık sonuçlarla, 6'lı play-off turunda ise İsviçre'nin Volero Zürih ekibini de 3-2 ve 3-1'lik skorlarla saf dışı bırakmıştı. Dresdner, Impel ve Telekom Bakü'nün yer aldığı E Grubu'nu maç kaybetmeden lider tamamlayan Fenerbahçe Grundig ise 12'li play-off etabında ise Polonya'nın Chemik ekibini 3-0 ve 3-0, 6'lı play-off turunda da Dinamo Moskova'yı 3-1 ve 3-2 yenerek adını son 4 takım arasına yazdırdı.



F.Bahçe Grundig 2.kupanın peşinde


İtalya'daki Dörtlü Final'de mücadele edecek Fenerbahçe Grundig, Avrupa'nın bir numaralı kupasını 2. kez kazanmak istiyor. CEV Şampiyonlar Ligi'nde 2012 yılında zirveye çıkan sarı-lacivertli takım, bugün başlayacak turnuvada bu başarısını tekrarlamaya çalışacak. F.Bahçe Grundig, birer kez Şampiyonlar Ligi ve CEV Kupası sevinci yaşadı. 2012'de CEV Şampiyonlar Ligi şampiyonu olan sarı-lacivertliler, bu ligde 2010'de ikinci, 2011 yılında ise üçüncülük kürsüsüne çıktı. CEV Kupası'nda 2014 yılında mutlu sona ulaşan Fenerbahçe Grundig, bu organizasyonda 2013 yılında ikinci, 2009 yılında ise üçüncü sırayı aldı. Sarı-lacivertli takım, ayrıca 2010 yılında FIVB Dünya Kulüpler şampiyonluğuna ulaşma başarısı da gösterdi.


#DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi
#Fenerbahçe Grundig
#VakıfBank
#Atom Trefl
#Igor Gorgonzola
#Voleybol
8 yıl önce