|

'Yıldırım sempatik gelmiyor çünkü...

A Milli Basketbol Takımı ve Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman, Aziz Yıldırım ile bir problemi olmadığını belirterek, "Yıldırım Fenerbahçe'ye büyük katkılar yapan bir başkandır" dedi.

Yeni Şafak
13:55 - 12/11/2015 Perşembe
Güncelleme: 12:02 - 12/11/2015 Perşembe
Diğer

"Geri adım atmayan, karşında kim olursa olsun doğruları savunan, her şeye karşı dik duran biriyim. Aziz Yıldırım da öyle. Fenerbahçe dışındaki taraftarlara sempatik gelmiyor. Çünkü onun bir tarzı var" diyen Ataman, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile aralarında yaşanan gerginlikle ilgili şunları söyledi: "Benim kendisiyle bir problemim yok. Aziz Yıldırım Fenerbahçe'ye büyük katkılar yapmış ve yapan bir başkandır. Obradovic gibi dünyaca ünlü bir koçu Fenerbahçe'nin başına getirmiştir. Bu başarıdır. Bu belki parayla oluyor ama parayı da bulmak başarıdır."



Yeni Yüzyıl'a konuşan Ataman, Aziz Yıldırım'ın "Milli takıma oyuncu göndermem" şeklindeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine de şunları söyledi: "Ben öyle bir şeye inanmıyorum. Sinirle söylenmiş bir cümle olabilir. Ben Aziz Yıldırım'ın basketboldaki her konuya yüzde 100 hakim olduğunu düşünmüyorum. Bence benimle ilgili Aziz Yıldırım'a yanındakilerin yanlış aksettirdiği bazı şeyler var. Özellikle milli takımda oyuncuların beyinlerinin yıkandığı, transfer görüşmelerinin yapıldığı... Bu zaten mümkün değil. Ne Galatasaray'ın böyle bir isteği var ne de ben buna müsaade ederim. Beni herkes çok yakından tanıyor. Galatasaray'ı çalıştıran daha önce Beşiktaş'ı çalıştıran bir antrenör olarak Fenerbahçe camiasına sempatik gelmeyebilirim. Nasıl ki Aziz Yıldırım Fenerbahçe dışındaki taraftarla pek sempatik gelen başkan değilse çünkü onun bir tarzı var. Benim de kendime has bir tarzım var. Ben de Türkiye'de hocalık görevinde bir karakterim. Geri adım atmayan, karşında kim olursa olsun doğruları savunan, her şeye karşı dik duran, zorluklara boyun eğmeyen. Beni de Ergin Ataman yapan bu karakterim. O yüzden Aziz Yıldırım'la biraz karakter yapılarımız benziyor. Fakat iki ayrı büyük camiada olduğumuz için böyle bir sürtüşme var gibi. Ama mevki olarak zaten benim bir kulübün başkanıyla sürtüşme içerisinde olmam söz konusu olamaz."



'Yıldırım'a karşı değilim'

Yıldırım'ın kendi başkanı olmadığını vurgulayan Ataman, "O yüzden onun söylediği sözlere itibar etmem mümkün değil. Benim iki tane başkanım var. Galatasaray Kulübü Başkanı ve de Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı. Aziz Yıldırım'ın 'Milli takım antrenörü sadece milli takım çalıştırmalı' cümlesine karşı da değilim. Her ne kadar geçmişte Bogdan Tanjevic uzun yıllar hem Fenerbahçe'yi hem Türk Milli Takımı'nı çalıştırmış olsa da. Karşı değilim dedim çünkü ne zaman basketbol milli maçları futbol milli maçları gibi sezon içerisine yayıldığı zaman. Yoksa bir antrenörün 11 ay yatıp sadece bir şampiyonada antrenörlük yapması çok mantıklı değil. Antrenörün ciddi şekilde performansı düşer. Nasıl ki oyuncu bütün bir sezon oynamayıp da sadece gelip milli takımda oynuyorsa. En yakın örnek Arda Turan bile söyledi. 'Ben kendimi hazır hissetmiyorum, maç tempom yok' dedi. Antrenör için de bu geçerli. Yani ben Aziz Yıldırım'ın görüşüne karşı değilim ama görüşünün altını dolduran şeyler beni yaralıyor. Ben milli takımdaki kimsenin beynini yıkamadım. Benim ne Fenerbahçe başkanına ne Fenerbahçe kulübüne ne de taraftarına karşı bir yanlışım yok. Ben sadece Fenerbahçe'nin rakibi olan bir kulüpte çalışan antrenörüm. Kazandığım zaman sevindim, kaybettiğim zaman da tebrik ettim" ifadelerini kullandı.



'Fenerbahçe'yi her zaman yeneriz'

Başarılı antrenör, "Fenerbahçe derbisinde kadro farkına rağmen yendiniz bunu nasıl başardınız" sorusuna ise şu yanıtı verdi:


"Galatasaray takımı bütçesi ne olursa olsun rakip kim olursa olsun yenilgiyi kabul edemez. Bizim kurduğumuz kadro Fenerbahçe'yi yenebilecek bir kadro. O yüzden aldığımız galibiyet sürpriz değil. Sürpriz bir kere olur iki kere olur ama biz Abdi İpekçi'de hep kazandık. Bunda taraftarımızın rolü çok büyük. Abdi İpekçi'nin büyüsü onları olumsuz olarak etkiliyor. Ama önemli olan ligin sonunda şampiyon olmak. Geçen sezon iki takım da olamadı ve Pınar Karşıyaka şampiyon oldu."



Yıldırım ne demişti?

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, milli takımda basketbolculara transfer yönlendirmeleri yapıldığını ifade ederek, Ergin Ataman'ın hem milli takımda hem de Galatasaray'da görev yapmasını eleştirmişti.

#Ergin Ataman
#Aziz Yıldırım
#Fenerbahçe
#Galatasaray
8 yıl önce