|

Zagreb şifresi sabır

Fenerbahçe Teknik Direktörü Phillip Cocu, Avrupa Ligi’nde yarın Dinamo Zagreb ile deplasmanda yapacakları karşılaşmada, oyuncularından sabırlı olmalarını isterken, “Alanı daraltmalı ve sahaya iyi yayılmalıyız. Kaptığımız toplarla hızlı şekilde kaleye gitmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi
04:00 - 19/09/2018 Çarşamba
Güncelleme: 02:39 - 19/09/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Fenerbahçe Teknik Direktörü Phillip Cocu
Fenerbahçe Teknik Direktörü Phillip Cocu

Fenerbahçe Teknik Direktörü Phillip Cocu ve yardımcıları, Avrupa Ligi D Grubu’nda yarın Dinamo Zagreb ile yapacakları karşılaşma öncesinde rakibi en ince ayrıntısına kadar analiz ettiler. Hollandalı çalıştırıcı, Zagreb’in oynadığı maçları, rakibin güçlü ve zayıf yanlarının ele alındığı videoları izlerken galibiyetin şifresini ‘sabırlı oyun’ olarak belirledi. Hollandalı teknik adam, topa sahip olarak maçın temposunu ellerinde tutmaları gerektiğini vurguladı. Hızlı hücuma çıkarak birkaç pasla rakip kaleye inmeyi planlayan Cocu, oyuncularına pas futbolunun yanı sıra aynı zamanda sertlik, alan daraltma ve geçiş hücumlarını iyi yapmaları gerektiğini söyledi. D. Zagreb’in güçlü bir ekip olduğunu dile getiren Cocu, sağlam takım savunması, daha sert oyun isteyerek, “Alanı daraltmalı ve sahaya iyi yayılmalıyız. Kaptığımız toplarla hızlı şekilde kaleye gitmeliyiz” dedi. Cocu, takıma duran top da çalıştırdı.

BEŞİKTAŞ DERBİSİNİ UNUTUN

Takımın izin gününde yardımcılarıyla Samandıra’da, Atiker Konyaspor maçının detaylı analizini yapan Cocu oyuncularına hatalarını da tek tek gösterdi. Organize hücum konusunda sıkıntı yaşadıklarını dile getiren Hollandalı çalıştırıcı, yapılan ortaların isabetsiz olduğunu, hücum girişimlerinde ve pas anlamında rakibe üstünlük kuramadıklarını, ceza alanına paslaşarak girmek yerine isabetsiz uzaktan şutları tercih ettikleri konusunda oyuncularını eleştirdi. Cocu, oyuncularına Avrupa Ligi’nde iddiaları olması gerektiğini de belirterek, “Süper Lig’de pazartesi günü Beşiktaş ile yapacağımız derbiyi şimdilik unutun. Önceliğimiz gruplardan çıkmak ve Avrupa Ligi’nde gidebildiğimiz yere kadar gitmek. Beşiktaş derbisini şu anda düşünmeyin, sadece Dinamo Zagreb maçına odaklanın. Avrupa Ligi’nde gidebildiğimiz kadar yolumuza devam etmeliyiz Bunu başarabilecek kalite ve güce sahibiz” ifadelerini kullandı.

  • İsmail kulübeye İsla sol beke
  • Dinamo Zagreb maçı öncesi sol bek mevkiinde sıkıntı yaşanıyor. Teknik direktör Phillip Cocu, sol bekte İsmail Köybaşı’nın performansından memnun kalmadı. Sakatlığı nedeniyle Konyaspor maçında forma giyemeyen Hasan Ali’nin karşılaşmaya yetiştirilmesi için yoğun tedavi uygulanıyor. Hollandalı teknik adamın Hasan Ali’nin yetişmemesi durumunda sol bekte Isla’yı oynatmayı düşündüğü öğrenildi.
Yolculuk bugün

F.Bahçe, UEFA Avrupa Ligi’nde oynayacağı Dinamo Zagreb karşılaşması için bugün öğlen saatlerinde Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan özel bir uçakla Zagreb’e gidecek. Sarı-lacivertliler, TSİ 20.30’da yapacağı idmanla karşılaşmanın hazırlıklarını tamamlayarak maç saatini beklemeye başlayacak.

#Fenerbahçe
#Cocu
#UEFA
6 yıl önce