|

Süper Lig puan durumu ve 12. hafta toplu maç sonuçları

Süper Lig puan durumundaki hareketlilik devam ediyor. 12. hafta fikstürüne göre puan durumunda ilk iki sırada bulunan Başakşehir ile Galatasaray karşı karşıya gelecek. 17 Kasım akşamı sahaya çıkacak olan Beşiktaş’ın ardından 18 Kasım Cumartesi günü Başakşehir ile Galatasaray karşılaşacak. Canlı puan durumu uygulamasını ise Yeni Şafak ile takip edebileceksiniz.

Yeni Şafak
07:59 - 20/11/2017 Pazartesi
Güncelleme: 08:45 - 20/11/2017 Pazartesi
Diğer
Süper Lig puan durumunu ve haftalık fikstürü Yeni Şafak ile takip edebilirsiniz.
Süper Lig puan durumunu ve haftalık fikstürü Yeni Şafak ile takip edebilirsiniz.

Süper Lig 12. hafta puan durumunu Yeni Şafak ile takip edebilirsiniz. Mücadelelerin kızıştığı haftalarda canlı puan durumu uygulamasıyla anlık olarak sonuçları takip edebileceksiniz. Beşiktaş, Başakşehir, Galatasaray, Fenerbahçe ve diğer takımların oynadığı maçlardaki canlı puan durumunu Yeni Şafak ile anında takip edebileceksiniz.

Beşiktaş Akhisar maçı istatistikleri

Beşiktaş ve Teleset Mobilya Akhisarspor, Süper Lig'de 10 kez karşılaştı. Beşiktaş bu maçların beşini kazanırken, Akhisarspor iki galibiyet aldı (3B).

Beşiktaş'ın ev sahipliğinde oynanan beş lig maçının dördünü Beşiktaş kazanırken, Akhisarspor bir kez kazandı. Beşiktaş, rakibini evinde mağlup ettiği dört maçta da üçer gol kaydetti ve bu maçların üçü 3-1'lik skorlar ile bitti.

Beşiktaş, Süper Lig'de evinde 32 maçtır kaybetmiyor (26G 6B). Bu Süper Lig'de halen devam eden en uzun iç saha yenilmezlik serisi ve aynı zamanda Beşiktaş'ın 1989-92 arasında kulüp rekoru kırdığı 51 maçlık iç saha yenilmezlik serisinden bu yana en uzun serisi. Beşiktaş'ı iç sahada mağlup eden son takım ise Akhisarspor'du (29 Kasım 2015, 0-2).

Beşiktaş evinde iki maçtır berabere kalıyor. Bu, Beşiktaş'ın Vodafone Park'ta ligdeki en uzun galibiyetsiz serisi. Kara kartallar en son Mayıs-Eylül 2014'te arka arkaya üç iç saha maçından beraberlikle ayrılmıştı.

Ligdeki son iki maçını kazanan Beşiktaş, bundan önceki dört maçta galip gelememişti (2B 2M). Bu toplam altı maçlık süreçte kalesini gole kapatamayan Beşiktaş, Şenol Güneş yönetimindeki en uzun gol yeme serisini yaşıyor.

Akhisarspor ligde son iki maçını kaybetti ve toplamda üç maçtır kazanamıyor. Bu, Okan Buruk yönetiminde takımın en uzun galibiyetsiz serisi.

Akhisarspor bu sezon deplasmanda oynadığı beş maçta bir galibiyet elde edebildi (1B 3M), anack bu galibiyet Trabzonspor karşısında 6-1'lik skor ile gelmişti.

Şenol Güneş ve Okan Buruk, Süper Lig'de üç kez karşı karşıya geldi. Şenol Güneş'in takımları bu maçların tamamını ikişer gol atarak kazandı.

Okan Buruk'un, Süper Lig'de Beşiktaş'a karşı henüz galibiyeti bulunmuyor (1B 4M).

Akhisarspor bu sezon ligde attığı 18 golün tamamını ceza sahası içinden buldu. Beşiktaş ise ligde Galatasaray'ın ardından (8) ceza sahası içinden en az gol yiyen ikinci takım (9, Başakşehir ile birlikte).

Bu sezon maçların ilk yarılarında en az gol atan beş takımdan biri olan Akhisarspor (6), ikinci yarılarda ise en fazla gol atan üçüncü takım (12). Beşiktaş ise ligde ikinci yarılarda en az gol yiyen üç takımdan biri (6).

Beşiktaş'ın bu sezon ilk yarılarda yediği gollerin tamamı maçların 16-30 dakikaları arasında geldi. Akhisarspor ise bu dakika aralığında rakibi Beşiktaş ile birlikte sadece golü olmayan Yeni Malatyaspor'dan daha fazla gol atabildi (birer gol).

Akhisarspor'un ligde attığı son yedi golün dördü duran toplardan geldi.

Beşiktaş'ın ligde attığı son altı golün beşi farklı oyunculardan gelirken (Cenk Tosun, Dusko Tosic, Ryan Babel, Alvaro Negredo, Anderson Talisca), bu gollerin asistleri de farklı oyunculardan geldi (Ricardo Quaresma, Oğuzhan Özyakup, Adriano, Ryan Babel, Cenk Tosun, Anderson Talisca).

Anderson Talisca, Akhisarspor ile Süper Lig'de karşılaştığı iki maçta iki gol attı.

Akhisarspor'un ligde attığı son yedi golün dördü Paolo Henrique'den geldi.

Cenk Tosun, Süper Lig'deki 200. maçına çıkmaya hazırlanıyor.



Başakşehir Galatasaray maçı istatistikleri

Medipol Başakşehir ve Galatasaray, Süper Lig'de 18 kez karşı karşıya geldi. Galatasaray bu maçların yarısından galip ayrıldı (4B 5M).

Başakşehir, Galatasaray ile oynadığı son altı lig maçında sadece bir kez kaybetti (3G 2B) ve son iki maçını kazandı.

İki takımın Başakşehir ev sahipliğinde oynadığı hiçbir maç berabere sonuçlanmazken (Galatasaray beş, Başakşehir dört galibiyet), son beş maçta taraflar sırayla sahadan galibiyetle ayrıldı. Son maçı Başakşehir 4-0 kazanmıştı.

Başakşehir, Süper Lig'de evinde 27 maçtır kaybetmiyor (20G 7B); bu aynı zamanda kulüp tarihinin en uzun yenilmezlik serisi.

Başakşehir, evinde oynadığı son yedi lig maçının beşinde 2-1'lik skorlar ile galip geldi.

Başakşehir ligde beş maçtır yenilmiyor (4G 1B) ve Sivasspor ile birlikte Süper Lig'de halen devam eden en uzun yenilmezlik serisine sahip iki takımdan biri.

Bu sezon ligde deplasmanda en fazla puan toplayan dört takımdan biri olan Galatasaray (10 puan - Alanyaspor, Beşiktaş & Başakşehir), aynı zamanda ligde deplasmanda en az gol yiyen takım (5).

Galatasaray, Süper Lig'de deplasmandaki son 12 maçında üç kez yenildi (7G 2B), bu yenilgiler Trabzonspor (2) ve Başakşehir karşısında alınmıştı.

Igor Tudor Galatasaray'ın başına geldiğinden bu yana, Galatasaray ve Başakşehir Süper Lig'de en fazla maç kazanan (16, Beşiktaş ile birlikte) üç takımdan ikisi. Galatasaray ayrıca Tudor göreve geldiğinden bu yana ligin en golcü üç takımından biri (52, Beşiktaş & Akhisarspor ile birlikte).

Igor Tudor, Galatasaray'ın başında Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor ve Başakşehir ile oynadığı altı lig maçında galip gelemedi ve toplamda sadece bir gol atabildi.

Başakşehir ve Galatasaray, bu sezon Süper Lig'de en fazla maçta öne geçen iki takım (9). Galatasaray bu maçların sekizini kazanırken (1B), Başakşehir yedisinden galip ayrıldı (1B 1M).

Galatasaray bu sezon Süper Lig'de topa en fazla sahip olan (%59.8), en fazla isabetli şut çeken (61, Alanyaspor ile birlikte) ve rakip ceza sahalarında topla en fazla buluşan (282, maç başına 25.6 kez) takım.

Galatasaray bu sezon ligin en az gol yiyen takımı (9). Başakşehir ise bu alanda Beşiktaş'ın ardından (12) ligin en iyi üçüncü takımı (13, Kayserispor ile birlikte).

Bu maçta bu sezon ceza sahası içinden en az gol yiyen üç takımın ikisi karşılaşacak (7 - Beşiktaş ile birlikte). Ancak Galatasaray ligde ceza sahalarından en fazla gol atan takım (20).

Bu sezon ligde çektiği şutların kalitesine göre gol beklentisi ile (16.6 xG) attığı gol arasında (26) en fazla fark olan takım Galatasaray. Başakşehir bu sıralamada Bursaspor'un (16.6 xG, 22 gol) ardından üçüncü sırada (13.5 xG, 18 gol).

Galatasaray'ın Başakşehir'e ligde attığı son üç gol duran toplardan geldi.

Emmanuel Adebayor, Süper Lig'deki tek hat-trick'ini geçen sezon Başakşehir'in iç sahada oynadığı Galatasaray maçında yapmıştı. Adebayor'un Süper Lig'de karşılaşıp toplamda birden fazla gol attığı tek rakibi Galatasaray.

Başakşehir'in ligde attığı son altı golün dördünün asistini bek oyuncuları yaptı (Caiçara & Clichy, ikişer asist).

Galatasaray bu sezon ligde savunma oyuncularından en fazla gol katkısı alan takım (9). Bunların yedisi Maicon (dört gol) ve Mariano'dan geldi (bir gol, iki asist).

Başakşehir'in iç sahada attığı son yedi lig golünün dördünde Emre belözoğlu'nun katkısı var (üç gol, bir asist). Emre, aynı zamanda bu sezon ligde yaptığı asistler ile takımına en fazla puan kazandıran futbolcu (üç asist, beş puan).

Bu sezon Galatasaray'ın deplasmanda attığı dokuz golün dördü asist ile geldi. Bu asistlerin tamamı Mariano ve Gary Rodriguez'den geldi (ikişer).


#Süper Lig
#Puan durumu
#Canlı puan durumu
#Fikstür
6 yıl önce