|

90 bin taşeron kadroya alınacak: İşte güncel Taşeron işçi maaşları

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, taşeron işçi çalışmasına dair açıklamalarda bulundu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, geçici işçilere kadro verilmesine yönelik düzenleme üzerinde çalıştıklarını belirterek, “Şu anda Bakanlık gündeminde geçici işçiler var, geçici işçilerin kadrolu işçi haline gelmesi, ihtiyaç duyulan sektörlerde kadrolu çalışması sağlanacak. Bu ay içinde onu da sonuçlandırırız. Geçici işçiler 300 bin kişi, belki biraz daha fazla.” dedi. Kadroya alınacak taşeron işçilerin maaş durumuyla birlikte sosyal haklarında da iyileştirme yapılacak. Peki geçici işçiler ne zaman kadroya alınacak? Ne kadar sözleşmeli kamu personeli kadrolu olacak, kadroya geçişler ne zaman?2023 tediye ödemeleri ne zaman? İşte taşeron işçi kadro ve maaş haberinin detayları.

13:47 - 9/01/2023 Pazartesi
Güncelleme: 13:47 - 10/01/2023 Salı
Yeni Şafak
Taşeron maaşı ne kadar?
Taşeron maaşı ne kadar?

Taşerona kadro son dakika gelişmeleri, sözleşmeli işçiler tarafından takip ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin taşeron geçici işçiye kadro verilmesine ilişkin düzenleme çalışmalarının devam ettiğini duyurmuştu. İşte taşeron işçiye kadro son durum...

Sözleşmeliye kadro düzenlemesi son durum


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, geçici işçilere kadro verilmesine yönelik düzenleme üzerinde çalıştıklarını belirterek "Ay sonuna doğru Meclise intikal ettireceğiz" dedi.

Kabine toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bilgin, "Şu anda Bakanlık gündeminde geçici işçiler var, geçici işçilerin kadrolu işçi haline gelmesi, ihtiyaç duyulan sektörlerde kadrolu çalışması sağlanacak. Bu ay içinde onu da sonuçlandırırız. Geçici işçiler 300 bin kişi, belki biraz daha fazla. Çalışma bitmediği için bir şey söyleyemem, ama önümüzde o var. Bu ay içinde bitireceğiz. Ay sonuna doğru Meclise intikal ettireceğiz" dedi. Bilgin, EYT düzenlemesine ilişkin de "Konu artık Meclis'te" değerlendirmesini yaptı.

Taşeron maaşları ne kadar?

  • 2022 yılı itibarı ile işçi maaşları, asgari ücrete gelen zamlarla birlikte artış gösterdi. Devlet dairelerinde çalışan kamu personeline yapılan %30’luk zamdan sonra işçi maaşları da artmıştır. Devlete bağlı kurum ve kuruluşlarda işçi statüsünde çalışan işçilerin 2022 yılında maaşları da yapılan zamlardan etkilenmiştir. 2022 yılı itibarı ile kamu işçisi maaşları 6429 TL’ye kadar yükselmiştir.

İlave tediye ödemeleri ne zaman?

6772 Sayılı Kanun Kapsamına Giren Kurumlarda Çalışan İşçilere 2023 Yılında Yapılacak İlave Tediyelerin Sürelerinin Belirlenmesi Hakkında Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, devlet ve devlete bağlı müesseselerde çalışan işçilere bu yıl verilecek ek ödemenin birinci yarısı 27 Ocak'ta, ikinci yarısı ise 14 Nisan'da yapılacak.

Bu işçilerden, maden işletmelerinin yer altı işlerinde çalışanlarına yapılacak ek ödemenin tamamı 22 Aralık'ta verilecek.

#Taşeron maaşları
#taşeron kadro
#ilave tediye ödemeleri
1 yıl önce