|

Acrobat'a şeftali darbesi

Outlook.pdf olarak adlandırılan yeni bir virüs bugüne kadar güvenli olarak bilinen ".pdf" dosyalarına sızmayı başardı. Virüs, 'peach' (şeftali) olarak adlandırılıyor.

Yeni Şafak
00:00 - 16/08/2001 Perşembe
Güncelleme: 15:47 - 9/04/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Online güvenlik uzmanları, Adobe'un Acrobat yazılımını etkileyen yeni bir virüs tespit etti. Ouotlook.pdf ya da 'peach' (şeftali) olarak adlandırılan virüs İspanyol HispaSec ve Amerikan Privacy Foundation tarafından ortaya çıkarıldı. '.pdf' uzantılı dosyaların bugüne kadar güvenli olarak bilindiğini hatırlatan HispaSec yetkilileri, yeni virüsün bir ilk olduğuna dikkat çekiyor. Outlook.pdf'nin çok zararlı bir virüs olmadığını belirten yetkililer, virüsün 'deneysel' niteliği nedeniyle önemli olduğunu vurguluyor. Yeni virüs yayılmak için Adobe Acrobat'ı ve Microsoft Outlook'un daha önce hiç kullanılmamış fonksiyonlarından yararlanıyor.



Kendisini PDF dosyasının içine saklayan virüs Outlook aracılığıyla yayılıyor. Acrobot ile dosya açıldığında otomatik olarak bir oyun başlatılıyor. Ekranda ise kullanıcıdan şeftali resmine tıklamasını isteyen bir mesaj çıkıyor. Kullanıcı resme tıkladığında, Visual Basic script'i çalışmaya başlıyor ve virüs aktif hale geliyor. Aktif hale gelen şeftali virüsü kurbanın adres defterindekilerin yanı sıra, Outlook'ta 'gelen' klasöründeki tüm e-postalara da kendini PDF dosyası olarak yolluyor. Virüsün geldiği mesajın konu ve başlık bölümü ise her seferinde değişiyor. Outlook solucanının yaratıcısı ise Arjantinli ünlü hacker Zulu. 'Bubble Boy', 'The Fly', 'Monopoly' ve 'Life Stages'in de yazarı olan Zulu, yeni virüsle Adobe Acrobat dosyalarının da virüs taşıyabileceğini ispat etmiş oldu.

#Acrobat
#Outlook.pdf
#şeftali darbesi
#Virüs
23 yıl önce