Avea mobil internette 2 kat büyüdü

Melih Bayram Dede
00:0025/07/2012, Çarşamba
G: 25/07/2012, Çarşamba
Yeni Şafak
Avea mobil  internette 2 kat büyüdü
Avea mobil internette 2 kat büyüdü

Abone başı ortalama konuşma süresini 350 dakikaya çıkararak bir rekora ulaştıklarını ifade eden Avea CEO'su Erkan Akdemir, 'Mobil internet kullanıcı sayısını ikiye katladık. 2012 yarı yılında toplam mobil internet geliri 171.7 milyon TL oldu. Bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 100'e yakın artış var' dedi.

Avea CEO'su Erkan Akdemir, 2012'nin ilk yarıyılında şirketin gelirlerinin 1 milyar 643 milyon TL'ye çıktığını açıkladı. Türk Telekom Grubu CEO'su Hakam Kanafani ile birlikte Çırağan Sarayı'nda basın toplantısı düzenleyen Akdemir, 'Toplam müşteri oranında yüzde 13'lük bir artış var. Abone sayımız 13 milyonu geçti. Geçtiğimiz yarı yılda 12.2 milyondu. Yüzde 44'le en çok faturalı aboneye sahip olma unvanımızı 6 yıldır sürdürüyoruz. Faturasız abone oranı yüzde 56. Avea, faturalı abone sayısının 5.8 milyona yükseltti. Gelirimiz son 3 yılda yüzde 27 artarak 1 milyar 643 milyona, faiz, amortisman ve vergi öncesi kârlılığımız 165 milyona, müşteri başına elde ettiğimiz gelirimiz ise 20.6 TL'ye yükselmiş durumda. Avea, GSM sektörünün 'atom karıncası' oldu' dedi.

350 DAKİKA KONUŞTURDUK

Kişi başı en çok konuşturan operatör olduklarını ve 2012 yarıyılında abone başı ortalama konuşma süresini 350 dakikaya çıkararak bir rekora ulaştıklarını ifade eden Akdemir, 'Mobil internet kullanıcı sayısını ikiye katladık. 2012 yarı yılında toplam mobil internet geliri 171.7 milyon TL oldu. Bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 100'e yakın artış var. Mobil internet kullanıcısı 4 milyon 250 bin' şeklinde konuştu.


Cihaz satışında 'rekor'a doğru

Cihaz kampanyalarının Avea gelirlerine olumlu etkisine değinen Akdemir, 'Avea ile TTNET'in oluşturduğu sinerji sonucu, modem pazar payımız yüzde 35'e çıktı. 191.993 modem satışına ulaştık. Cihaz pazar payımız yüzde 13'lerden yüzde 51'e çıkardık. Cihaz satışları 2 yılda yüzde 51 arttı. Toplam satışlarımızın yüzde 40'a yakını akıllı cihaz tarafına gidiyor. Akıllı telefon ve tablet kampanyaları düzenliyoruz' dedi.


Telekom, Avea ile büyüyor

Türk Telekom Grubu CEO'su Hakam Kanafani de toplantıda, Avea'nın Türk Telekom'un büyümesini destekleyen bir şirket olduğunu belirterek, 'Avea'ya daha fazla başarılı olmasını sağlamak için destek vermeye devam edeceğiz. Şebeke yatırımlarına hız vereceğiz. Avea, sadece bugün değil, gelecekte de önemli bir şirket olacak. Kurumsal müşterileri için BİZ diye bir ürün çıkardık. Türk Telekom ve TTNET ile birlikte yaptığımız bir paket. Türk Telekom'un PSTN abonelerine yeni teklifler sunduk. Avea iyi bir şebekeye, iyi bir müşteri ilişkilerine sahip olmasaydı bu başarı olmayacaktı' dedi.