|

Bahçeli'den Suud'a 'Robot Sophia' çıkışı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında, "Suudi Arabistan bir Hollywood yıldızına benzetilen, robota dünyada ilk kez vatandaşlık vererek ne yapmak istemektedir? Nasıl bir hüsran, husumet kutsal topraklarda hakimiyet kurmuştur?" diye sordu.

Yeni Şafak
11:32 - 14/11/2017 Salı
Güncelleme: 12:44 - 14/11/2017 Salı
Yeni Şafak
Devlet Bahçeli grup toplantısında Suudi Arabistan'da yaşananlarla ilgili konuştu.
Devlet Bahçeli grup toplantısında Suudi Arabistan'da yaşananlarla ilgili konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Suudi Arabistan'da yaşanan olaylarla ilgili konuşan Bahçeli, "Suudi Arabistan bir Hollywood yıldızına benzetilen, robota dünyada ilk kez vatandaşlık vererek ne yapmak istemektedir? Nasıl bir hüsran, husumet kutsal topraklarda hakimiyet kurmuştur? Allah’ın emir ve yasaklarını çiğneyen, batıl hedeflerle yan yana gelen anlayışı Müslümanlıkla bir tutmak nereye kadar mümkündür?" dedi.

Geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan’ın Riyad şehrinde gerçekleşen Gelecek Yatırım Girişimi adlı panelde duyurulan insansı robot Sophia, Suudi Arabistan tarafından vatandaşlık aldı.

Hong Kong merkezli Hanson Robotics adlı şirket tarafından üretilen Sophia’nın tasarımcısı David Hanson konuyla ilgili” Bu eşsiz imtiyazdan dolayı çok onur duyuyor ve gurur duyuyorum.” diyerek paneldeki izleyicilere seslendi.

Robot farkındalığı ile ilgili kendisine yöneltilen soruya Sophia” Peki, size şu soruyu sorayım, siz insan olduğunuzu nereden biliyorsunuz?” diyerek izleyicileri şaşırtmıştı.

#Devlet Bahçeli
#Robot Sophia
#Arabistan
6 yıl önce