|

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hayal etmeyi bırakınca kaybettik

Türkiye'nin ilk havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST'te 3.gün etkinlikleri devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, festivalin düzenlendiği 3. Havalimanı'na geldi. Erdoğan'a festival alanına gelirken F-16 uçakları eşlik etti. Festivalde konuşma yapan Erdoğan, Türkiye'nin yeniden savunma sanayii projelerine ağırlık vereceğini kaydederek, "Hayal etmeyi bırakınca kaybettik" dedi.

Yeni Şafak
10:04 - 22/09/2018 Cumartesi
Güncelleme: 17:13 - 22/09/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Yeni Havalimanı'nda gerçekleştirilen TEKNOFEST'te konuşma yaptı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Yeni Havalimanı'nda gerçekleştirilen TEKNOFEST'te konuşma yaptı.

Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali üçüncü gününde ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, festival alanına F-16'ların eşliğinde geldi. Vatandaşlarla kısa süre sohbet eden Erdoğan, etkinlik alanını gezdikten sonra konuşma yaptı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Her yenilik gibi tek gelişmelerin de ilk aşaması hayal etmektir. Ne zaman hayal etmeyi bıraktık, işte o zaman kaybettik.

Biz de Türkiye'ye ne kazandırdıysak hayallerimizin peşinden giderek kazandırdık.

Günümüzde güvenlik kavramının anlamı büyük ölçüde değişti. Artık fiziki güvenliğimizi yapay zekayla tahkim etmiyorsak kendi kendimizi kandırıyoruz demektir.


Ülkemizin 'Milli Teknoloji Hamlesi'nin başarıya ulaşması, teknoloji üreten bir toplum haline dönüşmemizle mümkündür.

Teknoloji konusunda sadece kullanıcı olarak kaldığımız sürece, hiçbir alanda özgürlüğümüzü garanti altına alamayız.

Tank, helikopter, insansız hava aracı gibi pek çok ürünün hazır alım projelerini iptal ederek, millî ve özgün model geliştirme çalışmaları başlattık.

Bu sayede Türkiye, savunma sanayi ihtiyaçlarının yüzde 65’ini üretebilen bir ülke durumuna gelmiştir.

Bilim insanlarımızın yurda dönüş seferberliğini başlatıyor ve uluslararası lider araştırmacılar programı hazırlıyoruz.

Buradan dünyanın her yerindeki bilim insanlarımızı, ülkemizde başlattığımız bilim ve teknoloji atılımımıza katılmaya davet ediyorum."




Başkan Erdoğan, dün Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Yarın 'Milli Teknoloji Hamlesi' heyecanını gençlerimizle birlikte yaşamak üzere ben de TEKNOFEST’te olacağım. Hayallerinin peşinden giden herkesi yarın İstanbul Yeni Havalimanı'na bekliyorum." ifadelerini kullanarak herkesi TEKNOFEST'e davet etmişti.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı taşıyan uçak 3. Havalimanı'na iniş yaptı. Erdoğan'ın uçağına F-16'lar eşlik etti.


  • "Ayakları yere basmayan" festival TEKNOFEST, daha ikinci gününde beklenen ziyaretçi sayısını aşmayı başardı. Özellikle gençlerin ilgi gösterdiği festivale ilk iki gün içinde 200 binden fazla katılım oldu.

#Recep Tayyip Erdoğan
#TEKNOFEST
5 yıl önce
default-profile-img