|

CIA'den özel UFO eğitimi

Komplo teorisi belgeselleriyle tanıdığımız ünlü yapımcı John Greenwald Jr., CIA arşivindeki 130.000 gizli dokümana erişti!

Yeni Şafak ve
14:35 - 27/01/2016 Çarşamba
Güncelleme: 14:39 - 27/01/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Efsane dizilerden X-Files'ta dendiği gibi 'evrende yalnız değiliz, komşularımız oralarda bir yerde.' Tabii 'oralarda' derken kolumuzu 'UFO gören masum köylü' gibi yukarıya kaldırıp sanki uzayda bir yerleri işaret ediyormuş gibi parmağımızla gösteriyoruz. :)



Şaka bir yana, yüzlerce yıldır olduğuna inanılan bu kadim dostlarımız eğer varsalar neredeler? İşte UFO'lar tam da burada devreye giriyor.



UFO (Unidentified Flying Object) yani tanımlanamayan uçan objeler şüphesiz başta bilimkurgu meraklıları olmak üzere milyonlarca insanın merakını cezbeden önemli konulardan birisi. Varlığı uzun yıllar boyunca tartışılan bu uçan nesnelerin, uzayda yaşayan diğer canlılar tarafından kullanıldığı ve bu canlıların dünyamızı ziyarete geldiği iddia ediliyor yıllardır.



İlk olarak 1950'li yıllarda görüldüğü iddia edilen bu objeler hakkında kesin bir bilgi yok. Elimizdeki bilgiler gözlemci iddiasından, çeşitli kayıt cihazlarıyla elde edilen görüntü veya seslerden ibaret. Tabii bu delillerin hepsinin de doğrulukları sorgulanabilir. Zira bu olayı suistimal etmeye çalışan veya üzerinden prim elde etmeye çalışan insanların sayısı bir hayli fazla.






Günümüze kadar on binlerce 'UFO gördüm' iddiasının kayıtlara geçmiş. Bu iddialarda CIA'in de parmağı varmış meğer. Şöyle ki; 1960'lı yıllarda CIA, meraklılarına 'UFO'ların fotoğrafının nasıl çekilmesi gerektiğini' ayrıntılı bir şekilde anlatmış. Kaleme alınan yazıda madde madde fotoğrafın nasıl çekilmesini gerektiğinden tutun, nasıl basılmasına kadar her şey yazılmış.




  • 1-Kameranızı sonsuza odaklayın.
  • 2-Tri-X gibi hızlı film daha iyi sonuç verir.
  • 3-Hareket eden objeler için deklanşör hızı saniyede 100'den hızlı olmalıdır. Deklanşör ve F-stop kombinasyonu aydınlık, bulutlu hava, karanlık gibi durumlara göre değişiklik gösterir.
  • 4-Fotoğraf çekilirken kamerayı oynatmayın.
  • 5-Çekebildiğiniz kadar fazla fotoğraf çekin.Eğer mümkünse UFO'nun zeminini de çekin.
  • 6-Uçan obje size yakınsa, konumunuzu değiştirin ve farklı açılardan fotoğraf çekin. Eğer UFO uzakta belirdiyse, konum farketmeksizin fotoğrafını çekin. Çünkü ufak hareketler fayda etmeyecektir. Eğer otomobile binme imkanınız varsa araca binin ve farklı açılardan poz yakalayın.
  • 7-Fotoğrafı çektikten sonra olduğun yerde kal ve yavaşça 360 derece dön. Bu teknikle bütün çevreni fotoğraflayabilirsiniz, UFO analizleri için oldukça değerlidir.
  • 8-Çektiğiniz fotoğraf oldukça değerli. Güvenli bir şekilde tab ettirin.
  • 9-Eğer yapabilirseniz bir kopyasını daha alın.
  • 10- Teknik çalışmalar ve analizler için gerçekleştirdiğiniz tüm reprodüksiyonlar orijinal negatif baskıdan alınmalı ve tüm ayrıntıları kapsayacak şekilde (eğer varsa sınır ve dişliler de dahil edilerek) yazdırılmalıdır.

Bu belgenin ortaya çıkış hikayesi de oldukça enteresan. ABD Hava Kuvvetleri ve CIA'in 1947 ile 1969 yılları arasında arşivlediği 130.000 gizli doküman bulunuyor. O dokümanları ele geçiren

. ise insanların faydalanması gerektiğini düşünerek

sitesinden yayınlamış. UFO fotoğrafı çekmenin doğru yolunu gösteren bu belge, buradan bulunmuş.



Gel gelelim, uzun yıllardır merak edilen bu nesnelerin akıbeti gizemini hala koruyor. Milyonlarca kişi bu nesnelerin gerçek dışı ve hayal ürünü olduğunu iddia ederken, UFO'ların var olduğuna dair inancını koruyan bir kitle hala var.



#ufo
#cia
#nasa
#uzay
#uzaylı
#black vault
#John Greenwald Jr.
8 yıl önce