|

Çin de büyük projeye katıldı

Kızıl Gezegene insan gönderme yarışına Çin'de katıldı. NASA ve Avrupa/Rusya uzay ajansından sonra Çin 2020'de robot 2030'da insan göndereceğini açıkladı.

Yeni Şafak
17:17 - 2/01/2017 Monday
Güncelleme: 09:16 - 3/01/2017 Tuesday
Yeni Şafak

Uzay araştırmaları yürüten ajanslar, Mars'a insan gönderme konusunda kıyasıya yarışa girmiş durumdalar. Önce NASA sonra Avrupa/Rusya uzay ajansları Mars'a ulaşmak için son hızla teknolojilerini tamamlamaya çalışıyor.



Şimdi ise bu çalışmalara bir dünya devi daha dahil oluyor. Uzaya gönderdiği uydular ve yaptığı araştırma çalışmaları ile gündemden hiç düşmeyen Çin, Mars'a robot indirmek için çalışmalara başladığını açıkladı.



Çin, Kızıl Gezegene uzay araştırmalarını genişletmek amacı ile 2020 yılında robot indirmeyi planladığını açıkladı. Akabinde yapılan araştırmalar doğrultusunda 2030 Yılında ise Mars'a insan indirmeyi hedefliyor.



Hem yerde hem yörüngede olamak üzere Çin'in Mars'a göndereceği ilk araç iki parçadan oluşacak. Diğer uzay ajanslarının yaptığı gibi gezegene bir rover indirmeyi hedefleyen Çin, aynı zamanda Kızıl gezegenin yörüngesine birde uydu gönderecek. Bu uydu de hem yüzeyin fotoğraflarını çekecek hem de yerdeki robotun dünya ile iletişimini sağlayacak.





#Çin
#NASA
#Mars
#Kızıl Gezegen
7 years ago