|

Donald Trump paylaşımı ile popüler oldu

Meitu isimli mobil uygulaması özellikle Donald Trump’un fotoğrafının kullanılması sonrası ABD’de ve dünyada popüler oldu. Uygulama son dönemin en popüler aplikasyonlarından biri haline geldi.

Yeni Şafak
16:42 - 26/01/2017 Perşembe
Güncelleme: 16:44 - 26/01/2017 Perşembe
Yeni Şafak

zun bir süredir Çin'de popüler olan uygulama ABD pazarına girdikten sonra tüm dünyada popüler hale geldi. Bunun sebebi ise Donald Trump dâhil birçok ünlünün uygulama ile fotoğrafının paylaşımının yapılması. Global bir fenomene dönüşen uygulama üzerinde hazır efektler var ve ortaya aşağıdaki gibi fotoğraflar çıkıyor.





Son günlerin en popüler selfie uygulaması olan Meitu ile kullanıcıların fotoğrafları anime/manga tarzı bir görünüm kazanıyor. Hem iOS ham de Android versiyonları bulunan telefonu Apple cihazlarında günlük 200 bin kez indirildiği, Android telefonlarda ise 10 milyonu geçtiği söyleniyor.





Güvenli olmayabilir


Şimdiye dek 360 milyon dolar yatırım almayı başaran uygulama hakkında ortaya önemli iddialarda atıldı. Meitu'nun Android tarafında istediği uygulama izinleri akıllarda soru işareti bırakıyor. GPS, kısa mesaj okuma-yazma ve daha birçok izin isteyen Meitu'nun bu bilgilere gerçekten ihtiyaç duyup duymadığı, daha da önemlisi bu bilgileri kötüye kullanıp kullanmadığı merak ediliyor. Tanınmış araştırmacı Jonathan Zdziarski'ye göre uygulamanın kaynak kodları, çalıştığı iPhone'un jailbreak'li olup olmadığını denetleyen, mobil sağlayıcının bilgilerini edinen ve çeşitli analizler yapan üç bölüm içeriyor. Zdziarski'ye göre uygulama, telefonun MAC adresini kısmen temel alarak eşsiz bir cihaz profili de oluşturabiliyor. “Fotoğraf uygulamasında bu izinlere ne gerek var?" sorusu soruluyor.





Sözü geçen izinler konusu Meitu'ya has bir sıkıntı değil. Android kullanıcıları Meitu gibi birçok uygulamaya gereğinden fazla erişim izni vermek durumunda kalıyor ve bu izinlerin nasıl kullanıldığını denetleyemiyor. Üstelik Meitu, Android'de Lookut güvenlik uygulamasından 'güvenli' onayı alarak açık bir tehdit unsuru taşımıyor. iOS kullanıcılarının böyle bir sorunu ise bulunmuyor.



Meitu kullanmak için internet bağlantısı gerekiyor. Uygulamanın İngilizce olduğunu, Türkçe dil desteğinin olmadığını belirtelim. Uygulama marketlerinden Meitu ücretsiz olarak indirilebiliyor.



#Meitu
7 yıl önce