|

Elon Musk'tan çılgın bir proje daha

Çılgın projeleri ile ses getiren ünlü girişimci Elon Musk, yeni bir proje için daha düğmeye bastı. Dünyanın yörüngesine 4425 uydu yerleştirerek her noktasına geniş bant internet sunmayı hedeflen CEO, dünya üzerindeki en büyük uydu işletmecisi olmayı hedefliyor.

Yeni Şafak
11:13 - 17/11/2016 Perşembe
Güncelleme: 11:18 - 17/11/2016 Perşembe
Yeni Şafak
Ünlü girişimci Elon Musk, bu projesi ile dünyanın en büyük uydu işletmeciliği şirketinin sahibi olacak.
Ünlü girişimci Elon Musk, bu projesi ile dünyanın en büyük uydu işletmeciliği şirketinin sahibi olacak.

Uzay taşımacılığı sektöründe öncü isimlerinden SpacesX firmasının kurucusu Elon Musk, farklı bir proje için düğmeye baştı. Birçok önemli teknolojiye imza atan CEO, şimdi uydu sistemlerine el atmaya karar verdi.



SpaceX firmasının imkanlarını kullanarak dünyanın yörüngesine 4425 adet uydu yerleştirmek için ABD'de Federal İletişim Komisyonu'na (FCC) başvuran Elon, tüm dünyayı uydu interneti ile buluşturmayı hedefliyor. Her biri küçük araba büyüklüğünde olan uydular, dünya yüzeyinde 1060 km çapında bir alana geniş bant internet verebilecek. Bu sayede projeyi hayata geçirmesi durumda ünlü girişimci yeni bir uydu internet şirketinin kurmuş olacak.



Tüm dünya devletlerinin dünya yörüngesinde toplamda 1419 uydusu olduğu düşünüldüğünde Musk'ın projesinin ne denli büyük olduğu gözler önüne seriyor. Şayet bu proje onaylanır ve hayata geçerse dünya üzerindeki her noktaya geniş bant internet sunulmuş olacak.



#SpaceX
#Falcon
#Uydu
#Geniş bant internet
#Uydu internet
7 yıl önce