|

Emekli astronot: Mars'a gitmek imkansız

Uluslararası Uzay İstasyonu’nda görev almış olan emekli astronot Chris Hadfield, Mars’a insan taşımanın imkansız olduğunu söyledi. SpaceX, NASA ve Blue Origin roketlerinin bu görevde başarılı olamayacağını da dile getirdi.

Yeni Şafak
10:56 - 19/06/2018 Salı
Güncelleme: 11:06 - 19/06/2018 Salı
Yeni Şafak
Chris Hadfield
Chris Hadfield

Elon Musk’ın büyük hayali olan Mars’a yolculukla ilgili olarak emekli astronot Chris Hadfield’dan ilginç bir açıklama geldi. Uzayda yürüyen ilk Kanadalı astronot Chris Hadfield, özellikle Soyuz TMA-07M projesiyle tanınıyor. Şu sıralar MasterClass isimli bir internet sitesinde roketler, uzay gemileri, uzay yürüyüşleri ve Mars keşifleri hakkındaki tecrübelerini anlatıyor.

Hadfield, Business Insider’a yaptığı açıklamalarda Mars çalışmalarıyla ilgili olarak çarpıcı açıklamalarda bulundu. NASA, SpaceX ve Blue Origin’in roketlerinin insanları Mars’a götürmek için yeterli olmadığını söyledi. Emekli astronot, bu görev için Mars roketlerinin henüz icat edilmediğini de ekledi.

  • Chris Hadfield düşüncelerini şu cümlelerle paylaştı, "Tahminimce, gerçekten zorunda kalmadığımız sürece, bu üç roketin herhangi birinde var olan motorlarla Mars'a asla gidemeyeceğiz," dedi ve sözüne devam etti, "Bunun, insanları Mars'a göndermenin pratik bir yolu olduğunu düşünmüyorum çünkü çok uzun ve tehlikeli bir yolculuk söz konusu."

Hadfield’a göre bu üç roket, Mars görevi için oldukça büyük tehlike arz ediyor ve yolculuk süresinin uzun olması da ciddi sorunlara sebep olabilir. Aslında roketlerin Mars’a ulaşabileceğini ancak Kızıl Gezegen’e iniş yapıldıktan sonra problemler olabileceğini söylüyor. Emekli astronota göre radyasyon seviyesinin yüksek olması, patlamalar ve açlık en büyük problemler olacak.

Elon Musk, 2016 yılında yaptığı bir açıklamada Mars’a ilk yolculuğun çok tehlikeli olacağını ve ölüm riskinin çok yüksek olduğunu söylemişti.

#NASA
#Spacex
#Blue Origin
#Mars
#Uzay
6 yıl önce