|

Facebook Live Audio ile sesli canlı yayın yaptıracak

Facebook bu yıl canlı yayın konusunda önemli yatırımlar yapmaya devam ediyor. Teknoloji devi şimdi de sesli yayın seçeneğini kullanıcıların beğenisine sunmaya hazırlanıyor.

Yeni Şafak
10:26 - 21/12/2016 Çarşamba
Güncelleme: 10:28 - 21/12/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

2016 yılı canlı yayın uygulamaları için önemli güncelleştirmelerin yaşandığı bir yıl oldu. Twitter, Facebook gibi devler bu konuda önemli yatırımlar yaptı. Facebook şimdi de Facebook Live Audio adını taşıyan sesli yayın servisini hayata geçirmeye

. Bu servisten ilk olarak yayıncılar faydalanacak. Önümüzdeki yıl itibariyle tüm kullanıcıların bu servisi kullanmasına izin verilmesi bekleniyor.



Facebook'ın bu hamlesi ile canlı video yayınlarının verdiği aşırı bant kullanımı zararını bir nebze kapatacağı düşünülüyor. Söz konusu servisin ilk kullanıcılarının ise İngiliz radyosu LBC, BBC Dünya Servisi, Harper Collins ve yazarlar Adam Grant ile Britt Bennett olması bekleniyor.



Facebook Live Audio uygulaması üzerinden sesli yayınları dinlemek için uygulamayı sürekli açık tutmak gerekecek. Bu da iOS üzerinde kullanıcı deneyimi açısından başarısız bir sonuç alınması olasılığını akla getiriyor ve etkileşimin az olacağı bekleniyor. Fakat Android üzerinde yayınlar uygulama kapatılsa bile dinlenebilecek.












#Facebook Live Audio
#Facebook Sesli Yayın
7 yıl önce