|

Facebook uygulama davetini kaldırılıyor

Facebook kullanıcılarını bildirime boğan uygulama davetleri sonunda kalkıyor. Bugün paylaşılan bir blog gönderisinde yazılım geliştiricilere uygulama davetlerinin kaldırılacağı açıklandı.

Yeni Şafak
16:34 - 19/11/2017 Pazar
Güncelleme: 16:45 - 19/11/2017 Pazar
Yeni Şafak
Facebook'ta bir dönem popüler oyunlarla beraber uygulama davetleri tavan yapmıştı.
Facebook'ta bir dönem popüler oyunlarla beraber uygulama davetleri tavan yapmıştı.

Dünyanın en çok kullanıcıya sahip olan platformu Facebook’ta bir devir sona eriyor. Özellikle Candy Crush, Farmville gibi oyunları çok oynayanlarla arkadaşlık edenlerin adeta çilesi haline gelen uygulama daveti kalkıyor. Hatta konuyla ilgili olarak ‘lütfen davet göndermeyin’ temalı durum güncellemeleri bir ara çok popüler olmuştu.

  • Geçmişte Facebook’un büyümesine sebep olan oyunlar ve uygulamalar sosyal ağ kullanım alışkanlıklarının gelişmesiyle beraber önemini yitirmeye başladı. Geliştirici sayfası üzerinden yapılan açıklamaya göre uygulama daveti 6 Şubat 2018 itibariyle kaldırılacak. Bu tarihte birkaç farklı özelliğe de veda edecek olan Facebook ‘beğen’ butonunu devre dışı bırakacak. Facebook’ta yaptığınız yorumları sitenize yansıtan ‘Comment Mirroring’ özelliği ve Takip Et butonu da kaldırılacak özellikler arasında bulunuyor.

Yeni özellikler eklendiği sürece eskilerinin kaldırılması oldukça normal bir davranış. İşletmeleri düzenli olarak reklam konusunda teşvik eden Facebook bu yeni güncellemeler ile işletmeleri 3. Parti uygulamalardan kopararak reklama sevk etmek için yapıyor gibi görünüyor.

#Facebook
#Bildirim
#uygulama daveti
6 yıl önce