|

Facebook'ta 'geçici profil resmi' çılgınlığı

Facebook'ta son günlerde dolaşan paylaşım binlerce kişiyi peşinden sürükledi. 'Geçici profil resmi' adı altında paylaşılan oyunda, zor soruyu bilemeyen kişi profil fotoğrafını bir günlüğüne değiştirmek zorunda kalıyor.

Yeni Şafak
16:33 - 12/01/2017 Perşembe
Güncelleme: 16:33 - 12/01/2017 Perşembe
Yeni Şafak

Dünyanın en büyük sosyal medya platformu Facebook'ta son günlerde 'geçici profil resmi' çılgınlığı türedi. Basit bir oyun olarak başlayan bu etkinlik, bir anda çığ gibi büyüdü. Söz konusu oyun kapsamında birçok kişi Facebook profil resmini ceza olarak 1 günlüğüne değiştiriyor.



Oyunda basit gibi görünen fakat şaşırtmacalı bir soru yer alıyor. Soru şu:



  • Sabah 7. Yatağında uyuyorsun ve zilin çaldığını duyuyorsun. Annen ve baban sana kahvaltıya geldi. Evde ekmek, süt, reçel ve meyve suyu var. İlk açacağın şey ne olur?

Bu soruyu soran arkadaşınız, sizden özel mesaj olarak cevaplamanızı istiyor. Eğer doğru cevaplarsanız adınızı yorum kısmında yazıyor. Yanlış cevaplarsanız size bir isim söylüyor ve profil resminizin ceza olarak 1 gün boyunca o kişinin resmi olması gerekiyor. Örneğin fanatik Fenerbahçe taraftarı soruyu yanlış cevaplarsa, arkadaşı ondan Galatasaraylı bir futbolcuyu profil resmi olarak koymasını isteyebilir.



Son günlerde Facebook'ta hayli popüler olan bu paylaşım, aslında basit bir oyundan ibaret. Çoğu insanın tahmin ettiği üzere virüs veya kandırmaca değil.



#Facebook
#Profil fotoğrafı
7 yıl önce