|

Facebook'ta yemek siparişi dönemi

Yeniliklerine devam eden Facebook üzerinden artık yemek siparişi de verilebilecek. Yeni özellik bu haftadan itibaren ABD’de kullanıma sunulmuş durumda.

Yeni Şafak
13:35 - 20/10/2016 Perşembe
Güncelleme: 14:06 - 20/10/2016 Perşembe
Yeni Şafak
Facebook üzerinden artık yemek siparişi verilebilecek, bilet satılabilecek.
Facebook üzerinden artık yemek siparişi verilebilecek, bilet satılabilecek.

Sosyal medya sitesi

Facebook

, hayatın her alanında hizmet sunmaya ve tüm işlemleri kendi platformu üzerinde toplamaya devam ediyor. Bu işin sonu nereye varacak bilmiyoruz ama yeni gelen özellik ile

bugünden itibaren ABD'de bulunan kullanıcılar Facebook üzerinden yemek siparişi verebilecek.


Sosyal medya sitesinin yemek siparişleri konusundaki hamlesi, yemek sipariş sitelerini üzebilir. Çünkü kullanıcılar lokantaların Facebook sayfası üzerinden yemek siparişi verebilecek.

Yapılan yeni duyurura göre kullanıcılar Facebook üzerinden yemek siparişi verebilecek, fiyat teklifleri verebilecek, randevu alabilecek ve bilet satabilecek.


Yemek siparişi vermek mümkün


Kullanıcılar beğendikleri restoran, lokanta veya kafelerin Facebook sayfalarına giderek doğrudan Facebook üzerinden yemek siparşini verebilecek. Ancak bunu yapması için facebook sayfasının sipariş özelliğini aktif etmesi gerekiyor. Yemek siparişleri an itibariyle ABD'de Delivery.com ve Slice üzerinden yapılıyor. Yani bu platformları kullanan restoranlar Facebook sayfası üzerinden sipariş seçeneğini aktif ettiklerinde kullanıcılardan sipariş alabiliyorlar. Bu özellik şimdilik ABD ile sınırlı ama yakın zamanda tüm dünyaya yayılması bekleniyor. Bu özellik ile eve pizza yada herhangi bir yemek sipariş edilebilecek.



Facebook üzerinden teklif verilebilecek


Get Quote adı verilen seçenek ile tıpkı yemek siparişi özelliğinde olduğu gibi kullanıcılar elektrik veya su tesisatı tamiri gibi alanlarda hizmet veren işletmeler ile doğrudan iletişim kurabilecek. Bu özellik ile işletmeler potansiyel müşteriler ile Facebook Messenger üzerinden bir diyalog kurabilecek. Facebook işletmelerin bu özelliği sayfaların eylem çağrısı (CTA) butonları üzerinden aktif edebileceklerini belirtiyor. Bu özellik şimdilik sınırlı ülkede aktif hale getirilecek. Bu özellik ile örneğin musluk tamircisi için fiyat alınabilecek.



Facebook üzerinden randevu alınabilecek


Facebook'un randevu sistemi ile kullanıcılar sisteme kendini entegre eden işletmenin Facebook sayfasında “Request Time" butonu ile karşılacak. Bu butona bastığında Facebook Messenger üzerinden bir sohbet başlatılacak ve kullanıcı randevu alabilecek. Teklif verme sistemine benzeyen özellik konusunda Facebook işletmelere kolaylık sağlayacak. Şöyle ki isteyen işletme bu özelliği manuel olarak ayarlayabilecekleri gibi; HomeAdvisor veya MyTime gibi bu tür işlemleri otomatize eden servisler üzerinden kullanabilecek. Bu yeni özellik şimdilik ABD ile sınırlı. Bu özellik yardımı ile örneğin kuaförünüzden randevu alabileceksiniz.



Facebook üzerinden bilet satışı mümkün olacak


Facebook etkinlik özelliği ile entegre çalışacak yeni sistem sayesinde kullanıcılar bilet satın alabilecek. Bu özelliğin kullanılabilmesi için EventBrite veya TicketMaster gibi platformlar gerekiyor. Yani kullanıcılar herhangi bir konser, konferans, seminer vs gibi etkinliklerin biletlerini doğrudan Facebook'taki etkinlik sayfaları üzerinden satın alabilecekler. Facebook'ta etkinlikleri aktif olarak kullanan kişilerin 2015 yılında 450 milyon; 2016 yılında ise 650 milyona ulaştığını açıklayan Facebook'un, bu özelliği sayesinde etkinliklerin merkezi olacağı düşünülüyor.



Tavsiyeler çok önemli olacak


Kullanıcı eğer bir restoranı veya kafeyi beğenirse bunu beğenebilecek. Bunun yanında Facebook en iyi restoran hangisi sorusunu Facebook üzerinden paylaşan kullanıcının arkadaşlarından gelen tavsiyeleri bir harita üzerinden toplayacak. Facebook tarafından yapılan açıklamada bu özellikleri aktif olan işletme sayfalarının kullanabileceği, ayrıca işletmelerin iletişim bilgileri ve çalışma saatlerinin güncel olması gerektiği vurgulanıyor.



Facebook tarafından gelen bu yenilikler, kullanıcı deneyimi artıracak ve alışkanlıkları değiştirecek gibi gözüküyor. Zamanla tüm dünyaya açılacak olan bu yeni özellikler şimdilik ABD ve bazı ülkeler ile sınırlı durumda. Facebook bu ayın başında başlattığı "Pazar Yeri" (Marketplace) platformu ile kullanıcıların yaşadıkları çevrede ufak tefek şeyler alıp satabilmelerine imkân sağlamıştı. Şu anda dünya çapında her ay 1 milyon 700 bin aktif kullanıcısı olan Facebook, sağladığı yeni hizmet ve alışveriş özelliğine bir de "tavsiye" özelliği ekliyor. Böylelikle kullanıcıların beğendikleri hizmetleri tavsiye etmeleri mümkün olacak. Haberden sonra Facebook hisseleri yüzde 0,8 artarak 129,58 dolara kadar çıktı.

#Facebook
#Facebook Tavsiyeler
#Facebook Teklif Verme
#Facebook Bilet Satışı
#Facebook Randevu Alma
#Facebook Yemek Siparişi
8 yıl önce