|

Google Haberler bilgi doğrulama özelliği

Google, Haberler (News) servisi kısmına ekleyeceği yeni özelliği bilgi doğrulama ile gerçek ve kurgunun ayrılmasına yardım etmek istiyor.

Yeni Şafak
14:13 - 15/10/2016 Cumartesi
Güncelleme: 14:25 - 15/10/2016 Cumartesi
Yeni Şafak
Google Haberler kısmında haber siteleri ve Google News kaydı olan sitelerin haberleri gerçek zamanlı olarak görüntülenebiliyor.
Google Haberler kısmında haber siteleri ve Google News kaydı olan sitelerin haberleri gerçek zamanlı olarak görüntülenebiliyor.
Google Haberler servisi, haber makalelerinde anlatılanların doğru olup olmadığının kontrol edilmesini sağlayan yeni bir özelliği hayata geçirdi.

Yeni özelliğin ABD başkanlık seçimleri öncesi yapılması dikkat çekerken, bu konuda oluşabilecek yalan haberlerin engellenmesi hedefleniyor.



Google Haberlere gelen bilgi doğrulama etiketi masaüstü ve mobilde, Google Haberler sekmesinin genişletilmiş haber hikâyelerinin yanında gözüküyor.

Diğer haberlerde ise fikir veya çok kez alıntılanmış gibi etiketler yer alıyor.

Söz konusu özellik şimdilik ABD ve Birleşik Krallık'ta kullanıma sunulmuş durumda.

Google İddia Değerlendirme sürecinden geçen bilgi doğrulamanın haber için gerekli olup olmadığına algoritma karar veriyor. Google'ın sisteminde kaç tane bilgi doğrulama sisteminin bulunduğu bilinmiyor. Fakat şirket yayınladığı bir

ile söz konusu sitelere sisteme başvurmak için çağrıda bulunmuş durumda.





Konu hakkında görüşlerini açıklayan

Google Haberler servisi

sorumlularından Richard Gingras, bilgi doğrulama topluluğunun büyümesinden duydukları heyecanı dile getirerek, bilgi doğrulama ile gerçek ve kurgunun, erdem ile çarpıtmanın birbirinden ayrılmasına yardımcı olmak istediklerini sözlerine ekledi.


#Google Haberler servisi
#Google Bilgi Doğrulama
#Google
#Google Haberler
8 yıl önce