|

Google uygulamalar için özel alan adı: .app

Google tarafından 25 milyon dolara satın alınan ‘.app’ alan adı nihayet kullanıma sunuluyor. Uygulama geliştiricileri ve teknoloji şirketleri şimdiden kayıt yaptırabilmek için sıraya girdi.

Yeni Şafak
11:46 - 2/05/2018 Çarşamba
Güncelleme: 11:50 - 2/05/2018 Çarşamba
Diğer
.app uzantısı uygulama siteleri için kullanılacak.
.app uzantısı uygulama siteleri için kullanılacak.

Google, uygulamalar için özel olarak tasarlanan ‘.app’ uzantısını 7 Mayıs itibariyle kayıtlara açıyor. 8 Mayıs itibariyle de diğer alan adı şirketleri kullanıcılara hizmet sunmaya başlayacak.

Uygulamaları çağrıştırması nedeniyle yıllardır talep edilen ‘.app’ uzantısı artık kullanıma sunuluyor. Uygulama geliştiricileri ve teknoloji şirketlerinin alan adlarını kayıt etmek için şimdiden sıraya girdiği uzantı klasikleşen ‘.com’ uzantısına kıyasla daha iyi bir alternatif olacak.


  • .app uzantısını kullanacak internet siteleri için HTTPS şifreleme zorunluluğu bulunuyor. Mozilla tarafından paylaşılan verilere göre internetin yaklaşık %32’si HTTPS ile şifrelenmemiş.

Bu zorunluluk ile genellikle uygulama sayfalarından oluşması beklenilen ‘.app’ uzantılı sitelerin, kötü amaçlı yazılımlara, internet servis sağlayıcılarının girişimlerine ve açık Wi-Fi ağlarında casusluğa karşı korunması sağlanacak.

Google, HTTPS’in en büyük savunucuları arasında yer alıyor. Bu konuda birçok farklı karara imza atan Google, popüler internet tarayıcısı Chrome’un 68. sürümü ile birlikte HTTPS olmayan siteleri güvensiz olarak göstereceğini açıkladı.

#Google
#.app
#Uygulama
6 yıl önce