|

Google World Wide Web'in 30. yaş gününü Doodle ile kutladı

Google bugüne özel olarak World Wide Web’in 30. Yaş gününü kutlayan bir Doodle hazırladı. İnternete girerken kullandığımız ‘www’ kodunun açılımı olan World Wide Web internet üzerinde yayınlanan birbiriyle bağlantılı hipermetin dökümanlarından oluşan bir bilgi sistemi anlamına geliyor.

Yeni Şafak
09:35 - 12/03/2019 Salı
Güncelleme: 09:40 - 12/03/2019 Salı
Yeni Şafak
World Wide Web yani internet günümüzde hayatın vazgeçilmez bir parçası haline geldi.
World Wide Web yani internet günümüzde hayatın vazgeçilmez bir parçası haline geldi.

Bu sabah Google’a girenler bir Doodle sürpriziyle daha karşılaştı. Teknoloji devi Google, bu sefer World Wide Web(www) için özel bir Doodle hazırladı. Hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelen internet için 12 Mart tarihi bir dönüm noktası olarak biliniyor. 30 yıl önce bugün hayatımıza giren internet ve dünyayı birbirine bağlayan World Wide Web hakkında merak edilen tüm detaylar haberimizde.


World Wide Web yani www nedir?

World Wide Web (kısaca WWW veya Web), İnternet üzerinde yayınlanan birbirleriyle bağlantılı hiper-metin dokümanlarından oluşan bir bilgi sistemidir. Bu dokümanların her birine Web sayfası adı verilir ve Web sayfalarına İnternet kullanıcısının bilgisayarında çalışan Web tarayıcısı adı verilen bilgisayar programları aracılığıyla erişilir. Web sayfalarında metin, imaj, video ve diğer multimedya ögeleri bulunabilir ve diğer bağlantı ya da link adı verilen hiper-bağlantılar ile başka Web sayfalarına geçiş yapılabilir.


İnternet ve www aynı anlama mı geliyor?

İnternet ve Web terimleri aynı olguyu tanımlamaz. Zira Web sadece İnternet üzerinde çalışan bir servistir. Web kavramı, CERN’de bir bilgisayar programcısı olan Tim Berners-Lee’nin HTML adlı metin işaretleme dilini geliştirmesiyle oluşmuştur. Bugün de kendisinin başkanı olduğu W3C (World Wide Web Consortium) tarafından standartları belirlenmektedir.

#Google
#Doodle
#Tim Berners-Lee
#CERN
#WWW
#World Wide Web
5 yıl önce