|

Google’a rekor ceza: 296 milyon TL

Rekabet Kurulu, Google’a hakim durumu kötüye kullanarak rekabeti ihlal suçundan 296 milyon lira ceza kesti. Google, arama ve turizm sorgularında kendini öne çıkarmakla suçlanıyordu. Ceza tutarı, Türkiye’de bir teknoloji şirketine bugüne kadar verilmiş olan en yüksek ceza oldu.

00:00 - 15/04/2021 Perşembe
Güncelleme: 02:47 - 15/04/2021 Perşembe
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv
Rekabet Kurulu, Google’a hakim durumu kötüye kullanarak rekabeti ihlal suçundan 296 milyon lira ceza kesti.
Türkiye’de bir teknoloji şirketine bugüne kadar verilmiş olan en yüksek ceza; grubun Türkiye’de faaliyet gösteren Google Reklamcılık ve Pazarlama, Google International, Google LLC, Google Ireland ve Alphabet’ten oluşan grup şirketlerinin 2020 mali yılı gayri safi gelirleri üzerinden verildi.

6 AY SÜRE VERİLDİ

  • Rekabet Kurumu’nun yürüttüğü son soruşturmada; arama motoru Google, sonuçlarda rakiplerini dışlamakla suçlanıyordu.
    Arama ve konakları fiyatı sorgularında Google’ın kendi hizmetlerini bu alanlarda hizmet veren diğer şirketlerin önüne koyduğu gerekçesiyle yürütülen soruşturmada Google avukatları, Mart ayının sonunda söz konusu iddialara karşı sözlü savunma yapmıştı.
    Savunmalarının ardından Rekabet Kurulu, dün kararını açıkladı. Buna göre Google’a 296 milyon 84 bin 899 lira idari para cezası verildi.
Rekabet Kurumu’nun internet sitesinde yer alan karara göre Google’nin genel arama hizmetleri pazarında hâkim durumda olduğu ifade edildi.
Rekabet Kurulu, cezaya gerekçe oluşturan ihlali sonlandırmak ve pazardaki etkin rekabetin tesis edilmesini temin etmek için Google’a altı ay süre verdi.
#Google
#Ceza
#Türkiye
3 yıl önce