|

Google'da cinsel taciz skandalı: 48 kişi kovuldu

ABD'li teknoloji şirketi Google, cinsel taciz iddiaları üzerine son iki yılda 48 çalışanının işine son verdiğini açıkladı. Google'ın Android'in babası olarak bilinen ve tacizle suçlanan Andy Rubin'e 90 milyon dolar ödediği belirtildi.

Yeni Şafak
09:36 - 26/10/2018 الجمعة
Güncelleme: 11:09 - 26/10/2018 الجمعة
Google CEO'su Sundar Pichai
Google CEO'su Sundar Pichai

ABD'li teknoloji şirketi Google, cinsel taciz iddiaları nedeniyle son iki yılda 48 çalışanının işine son verdiğini duyurdu.

Google CEO'su Sundar Pichai, New York Times gazetesinde yer alan, şirkette cinsel istismar olduğuna ilişkin bir haber üzerine çalışanlara gönderdiği e-postada cinsel tacize karşı ''sert bir tutum'' sergilediklerini ifade etti.

Pichai, Google'ın son iki yılda cinsel taciz iddiaları üzerine 13'ü üst düzey yönetici 48 çalışanının işine son verdiğini belirtti.

Android'in babasına da cinsel taciz suçlaması

Android’in kurucu ortağı Andy Rubin 2014 yılında Google’dan ayrılmıştı. Kendi isteğiyle ayrılmış gibi görünen Rubin hakkında geçtiğimiz yıl ortaya çıkan raporlar durumun tam tersi olduğunu gösterdi. Farklı kaynaklardan alınan bilgilere göre Android'in babası olarak bilinen Rubin, astıyla yaşadığı bir ilişki nedeniyle şirketten ayrıldı.

  • New York Times'ın haberinde Google, Andy Rubin’e ayrılırken 90 milyon dolar ödendiğini aktardı. Rubin'in ilişki yaşadığı kadının iddiaları güvenilir bulunmasına rağmen böyle bir tazminat ödendi. Rubin ise taciz iddialarını reddetti.

Gazetenin Google'da yönetici ve eski çalışanlar dahil birçok kaynağa dayandırdığı haber, şöyle devam etti:

  • "Google Rubin'i kovabilir, çok az tazminat ödeyebilirdi. Onun yerine kendisine 90 milyon dolar tazminat paketi sunuldu. Ödemelerin sonuncu taksidi önümüzdeki ay yatacak."

Google bu haber sonrası çalışanlarına yazdığı mektupta, "güvenilir ve kapsayıcı bir iş ortamı" sunma konusunda son derece ciddi olduklarını vurguladı.

#cinsel taciz
#Google
#Android
٪d سنوات قبل