|

Google'dan Twitter'da emojiyle arama dönemi

ABD'li teknoloji ve yazılım devlerinden Google, Twitter'da müthiş bir yeniliğe imza attı. Tweette @Google'dan bahsederek emoji eklendiğinde, saniyeler için Google geri dönüş yapıyor ve söz konusu emojiyle alakalı link gönderiyor.

Yeni Şafak
11:31 - 9/12/2016 Cuma
Yeni Şafak
Twitter'dan @Google hesabına tweet atıldığında Google anlık GIF ile cevap veriyor.
Twitter'dan @Google hesabına tweet atıldığında Google anlık GIF ile cevap veriyor.

Google, Twitter'daki hesabını anlık yanıt veren bir chatbota dönüştürdü. 16,5 milyon takipçisi olan Google'ın Twitter'daki ana hesabı @Google, bundan böyle kendisine gönderilen emojilere saniyeler içinde GIF ile birlikte cevap veriyor. Örneğin aşağıdaki örnekte olduğu gibi Google'ı 'mentionlayarak' bir meyve emojisi gönderirseniz Google size meyvelerle dolu bir GIF ve link gönderiyor. Linke tıkladığınızda, Google'da otomatik olarak en yakın süpermarket araması yapmış oluyorsunuz.





Tabii bu yenilik sadece süpermarketleri kapsamıyor. Örneğin hamburger emojisi gönderdiğinizde en yakın fastfood restoranları gösteriliyor. Aynı şekilde hastane, eczane, çiçekçi vs. gibi yaklaşık 200 farklı emojiyle farklı yönlendirmeler yapılıyor. Lakin bu aramanın İngilizce olduğunu bilmekte fayda var; henüz Türkçe desteği bulunmuyor.





#Twitter
#Google
#Emoji
7 yıl önce